Tipovi ženskih ruku kazuju o njima: ČUVAJTE SE ŽENA SA ČETVRTASTIM PRSTIMA; TO SU GLADIJATORKE!

Tipovi ženskih ruku kazuju o njima: ČUVAJTE SE ŽENA SA ČETVRTASTIM PRSTIMA; TO SU GLADIJATORKE!

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA

Žene kratkog palca ne čuvaju tajne niti drže riječ i nisu previše obzirne kada prepričavaju skandale. Nevjerovatno su radoznale. Žene velikog palca malo polaganije shvaćaju, ali uprkos tome su lukave i promišljene.

Hiromantija je u 19. stoljeću doživjela novi procvat zahvaljujući sjajnim uspjesima dvojice francuskih hiromanata, Desbarrelosa i d’Arpentignya. Ovaj drugi bio je kapetan u vojsci Napoleona Prvog i veliki poznavatelj žena. Zanimljivo je njegovo tumačenje različitih tipova ženskih ruku.

“Od sto žena, četrdeset ih je stožastog, a po trideset četvrtastog i spatulastog tipa. Dva posljednja tipa kojima je glavna pokretačka snaga razum prevladavaju nad prvim kojega u svemu prožima utjecaj imaginacije – kaže d’Arpentigny i dodaje:

“Malo žena ima čvornate prste, jer je malo njih obdareno talentom za kombinaciju. One među umnim poslovima odabiru obično one gdje se traži više takta nego znanje, više brzine shvaćanja a manje snage, više intuicije nego rasuđivanja. Sve bi bilo drugačije kada bi imale izrazito čvornaste prste. Tada se ne bi predavale inspiraciji mašte već bi je neutralizirale razumom baš kao što se otrovna svojstva vina neutraliziraju vodom.

Zatim je d’Arpentigny podijelio žene na dvije kategorije: one s velikim palcem i one s malim palcem. Prve su inteligentne i ne toliko osjećajne, a privlače ih ozbiljna djela, povijesne knjige, putopisi, biografije. Druge su osjećajnije, a manje inteligentne. Njih privlači ugodna strana života.
Žena sa spatulastim prstima i malim palcem puna je emotivne slobode, osjeća veliku želju za akcijom i kretanjem i dobro poznaje stvarni život.

“U domovima koje vode hladne upraviteljice četvrtastih prstiju i malog palca vladaju red, urednost, simetrija, tačnost, ali bez tiranije.

Opsjedate li srce lijepe žene kojoj su prsti četvrtasti, govorite razumnim jezikom i ne brkajte osebujnost i induvidualnost. Sjetite se da je u nje manje imaginacije, a više mozga i da razmišlja ispravno, a manje originalno. Ne zaboravite da je kod nje jako razvijen društveni instinkt i da poštuje dobar ukus te je vrlo sklona dominaciji.

Religiozne institucije u kojima vladaju stroga i ozbiljna pravila, gdje se ništa ne ostavlja na slobodnu volju, nalaze gotovo sve svoje pristaše među ženama četvrtastih prstiju.

Pogledajte te male meke nježne ruke, gotovo bez mesa, ali ružičaste i sa jedva vidljivim čvorovima! One vole briljantne izreke koje kao munja iznenada bljesnu duhovitošću. Te žene žive samo svojim razumom.

“Ženama koje imaju tvrde ruke i stožaste prste, čiji su palci mali, ne oklijevajte da spretno i laskavo oprostite, opravdate i odobrite sitne grijehe. One vole što je briljantno i u njihovim glavama retorika ima prevlast nad logikom. Njihove su slabosti indolencija, raskoš i senzualnost.

Nježni i glatki, a šiljasti prsti na ženskoj ruci koje nadopunjuje uski i elastični, ali tvrdi dlan govore o osobi čijim sklonostima vladaju više srce i duša nego pamet ili osjetila, dražesna mješavina egzaltacije i indolencije, tajna odbojnost prema životnim realitetima i priznatim dužnostima, više površne pobožnosti, a manje prave vjere. Te ruke, čije su vlasnice istovremeno i hladne i tople, zrače svoj nadmoćni utjecaj neprestanim tokom inspiracije i miline. Razum koji je od svih ljudskih vrijednosti najplodniji, ali ne i najuzvišeniji, njima nije tako drag koliko pravi istinski genije.

Sve je to u poluironičnom tonu napisao d’Arpentigy u hvalu različitih tipova ženskih ruku. Očito je pred očima imao romansku rasu, a njegova istraživanja nadopunio je Desbarrolles slijedećim zapažanjima:

“Kao tipičnu žensku ruku – piše Desbbarolles – ne smatram ruku genijalne žene ili čak ruku žene izvanredne ljepote tijela i lica. Mislim na prosječnu ženu, majku, dragu, kćerku, kućanicu koja je puna ljubavi, strpljenja, predanosti ali i žive imaginacije, manjkave logike, iznenadne intuicije koja joj nadomješta ozbiljno i trezveno razmišljanje. Mislim na ženu s mušicama i sklonostima i antipatijama. Sliku takve ženske ruke vidim u slijedećem:

Zapamtite da vršci takvih prstiju nisu spatulasti ni četvrtasti, već očito spadaju u stožasti tip koji često nije dovoljno izražen. Vlasnicama takvih prstiju vlada impulsivnost, a ne promišljenost. Predodređene su da vole lijepe stvari, vrlo brzo prelaze sa vrhunca sreće u najnižu dubinu očaja. U životu im je potrebno uzbuđenje i nisu – uvijek stalne.

Ti prsti nemaju čvorove. Prvi je članak posebno gladak, što znači, nedostatak logike i filozofske misli. Drugi je članak obično malo čvornat, što je znak reda u materijalnim stvarima. To najčešće viđamo kod tipičnih kućanica, kojima nijedan stvor na zemlji nije ravan ako treba ostvariti pravu čvrstu sreću u vlastitoj okolini.

Žene kratkog palca ne čuvaju tajne niti drže riječ i nisu previše obzirne kada prepričavaju skandale. Nevjerovatno su radoznale. Žene velikog palca malo polaganije shvaćaju, ali uprkos tome su lukave i promišljene. Brak je za njih poslovna stvar, a ne strast. One su oličenje čistog razuma. Ponekad su bez potrebe zabrinute, vole duhovno dominirati, znaju čak biti glasne i “muškaraste”, ali u njih treba imati povjerenja. (aura.ba)

Broj pregleda:
1.038

Komentari

komentara

hiromantija palac prsti skandal ženske ruke 2020-05-30
Aura RedakcijaOriginal Article