Tretmani protiv opadanja kose su alternativa kojoj treba dati šansu!

Tretmani protiv opadanja kose su alternativa kojoj treba dati šansu!

Autor: Ivana Stojanovic

Muči vas opadanje kose? Tretmani protiv opadanja kose su spas! Oni su nezamenljivi u situacijama kada treba dodatno da povedete računa o kosi koja pojačano opada. Evo onih koji su vredni pažnje i koje treba da razmotrite!

Opadanje kose je podjednako stresno za žene i muškarce. Ne možete da ignorišete činjenicu da vam veći deo kose nestaje sa glave. Jednostavno, morate sa tim pokušati da se borite. To ponekad nije baš lako. Pomoć je neophodna.

Kakva pomoć?

Pomoć profesionalaca. Da, morate da nađete i dodatne načine da problem učinite manje vidljivim. Kako?

Uz pomoć nekih tretmana protiv opadanja kose.

Vlasilan šampon protiv opadanja kose

Opadanje kose i tretmani

Opadanje kose nije nešto neuobičajeno. To je jedan prirodan proces svake dlake, koja treba da bude zamenjena i dešava se postupno, tako da nema manjaka kose na glavi. Deo dlaka opadne, ali ih ima dovoljno da kosa deluje zdravo. To je normalno opadanje kose.

Onda kada se prirodan proces naruši, tada dolazi do problema. Kosa opada, ne samo u većoj meri nego inače, nego dlaka izpada iz korena brže nego što se očekuje. Često smo skloni da ne priznajemo problem, pa onda bude kasno. Naravno, ne treba ni paničiti bez razloga.

Kada, ipak, shvatite, da problem postoji, ni tu nije kraj sveta. Treba preduzeti korake koji će pomoći. Prvi je, naravno, obraćanje lekaru koji će vas uputiti na uzrok problema.

Ako postoji značajan estetski problem, onda mu treba prići i sa medicinske i sa estetske strane.

Tu na scenu stupaju tretmani, koji imaju za cilj da uspore proces opadanja dlake i da omoguće kosi da ostane što duže zdrava.

Opadanje kose je estetski, ali i psihološki problem. Da, upravo tako! I muškarci i žene jako loše preživljavaju prve znake opadanja. Dolazi do manjka samopouzdanja i dešava se to da se povlače i sebe, sve dok se problem ne reši.

Kako ne biste dolazili u sličnu situaciju, poslušajte neke od naših saveta. Savetujemo i da pročitate Nešinu priču . On je pre određenog vremena bio gde ste vi sada – opterećen problemima opadanja kose. Tako je bilo sve dok nije pronašao prirodan način da vrati svojoj kosi gustinu i zdrav izgled. Prezadovoljan je svojim uspehom. Kosa mu ne opada i opet je gusta! I vaša može doživeti takav oporavak! Na ovom linku pročitajte o čemu se radi: https://minutzamene.com/kako-zaustaviti-opadanje-kose-ja-sam-otkrio-nacin/

Prirodni tretmani protiv opadanja kose

Kada kosa počne da opada, ono najgore što joj možemo prirediti, to je velika količina hemijskih sredstava koja je opterećuje. Zato su u tom slučaju najbolji prirodni tretmani za kosu.

Skloni smo korišćenju gomile proizvoda za kosu, nekada nesvesni da nam oni čine više štete nego koristi. Nažalost, probudimo se tek kada se problem manifestuje. Zato, nemojte gomilati proizvode, već se koncentrišite na nekolicinu koja će vam biti od koristi. A upravo to i jesu prirodni tretmani za kosu.

Oni podrazumevaju dozu biljnih preparata koji su koncentrovani u svakoj boci prirodnog preparata. Svaka travka koja je iskorišćena za pravljenje ovakvih proizvoda, u stvari je pažljivo birana za lečenje vašeg problema, problema opadanja kose.

Ono prvo što nam pada na pamet kada su u pitanju problemi sa opadanjem kose, jesu prirodni šamponi, za regulaciju problema temena kose.

Prirodni šampon, pažljivo odabran, blago je za vašu kosu. Naime, njima, čak i ako svakodnevno perete kosu (a to se ne preporučuje ni onima koji nemaju problema) nećete iritirati kožu glave. Njihovi probrani sastojci učiniće da kosa bude lepa i negovana. Čak i kada opada više nego inače, korišćenjem ovakvih šampona, svešćete to na najmanju moguću meru.

Pored prirodnih šampona, tu su i prirodni regeneratori i maske za kosu. Ako se redovno negujete ovakvim proizvodima, bojazan da će kosa biti slamasta, ili da će kojim slučajem biti lomljiva, ne postoji.

Prirodni preparati tu su da kosi vrate balans i da je ponovo učne zdravom, ujedno i da spreče njeno prekomerno opadanje.

Pored navedenih preparata, odlični su i prirodni serumi za kosu .

Serume na biljnoj bazi možete naći po svim bolje opremljenim apotekama. Oni služe da se utrljavaju u kosu posle pranja, ali i u drugim situacijama. Postoje i oni koje možete utrljavati na vlasi kose, bilo na krajeve, bilo po celoj dužini.

Dobra strana raznih seruma upravo je u tome što se oni ne ispiraju. Kada ih nanesete na kosu ili kožu glave, onda one imaju prilike da deluju u tom trenutku, ali i kasnije jer tu ostaju.

Iako je dejstvo šampona i maske takođe izvesno i kada ih isperete sa kose, serumom osiguravate da preparat ostaje na vašoj glavi dugo vremena i da deluje čak i kada ne razmišljate o tome.

U tom smislu najbolje je koristiti set prirodnih preparata koji će sadržati šampon, masku ili balzam, serum za kosu. Na taj način se osigurava celodnevno dejstvo na kosu i kožu glave i na taj način je borba sa opadanjem kose intenzivirana.

Ponekad i to moe biti problem, ne prija kosi kada mešate razne preparate. Možda bi bilo najpogodnije, barem kada primetite da vam kosa pojačano opada, da koristite proizvode iz iste linije. Naročito ako primetite da vam pomažu.

Potrudite se da to bude kolekcija bez parabena i sulfata, ona koja pripada prirodnoj kozmetici jer ćete samo tako uspeti da se izborite sa problemom. U konsultaciji sa lekarom, to može biti i medicinska kozmetika.

Osim kozmetike, postoje i oni tretmani protiv opadanja kose za koje vam treba profesionalna ruka.

Recimo ovaj!

PRP tretman protiv opadanja kose

Iako je i prethodno navedeni odeljak posvećen tretmanu, hajde sada da se bacimo na one tretmane koji se realizuju u nekim klinikama ili specijalizovanim salonima. To su tretmani koji vam i te kako mogu pomoći da se rešite nekih od većih problema vaše kose.

Reč je o nehirurškom tretmanu koji vam za samo 60 minuta može pomoći da se osećate sjajno. Zove se PRP tretman protiv opadanja kose i ako do sada niste čuli za njega, vreme je.

Ovaj tretman podrazumeva lečenje kose i kože glave vašom sopstvenom krvlju.

Ovo može zvučati po malo i neprijatno, ali verujte da nije tako.

Naime, krv u sebi ima trombocite koji su nam u ovom slučaju neophodni, zato što imaju tu mogućnost da stimulišu rast kose. Kako je to moguće?

Tako što se krvna plazma, koja je i najbogatija trombocitima, ubrizgava direktno u vaš skalp.

Prvo se krv vadi iz vene na uobičajen način, a potom se određenim procesom iz nje vadi krvna plazma bogata tromboitima. Zatim se oni ubrizgavaju sitnim iglicama na ona mesta gde ponestaje kose.

Rezultat ovog tretmana vidi se posle mesec do mesec i po dana, kada je potrebno da odradite tri tretmana.

Rezultat je veoma prirodan, progušćivanje kose. Kosa raste na onim delovima gde je ubrizgana krvna plazma. Nove dlake čine da se osećate zadovoljnijima i samopouzdanijima.

Pisali smo detaljno o tome šta je PRP tretman za kosu i da li stvarno deluje .

Pomozite sebi na veoma lak način.

Ako vam ovo sa sopstvenom krvlju ne zvuči dobro, ima i ovo!

Mezoterapija protiv opadanja kose

Još jedan sličan tretman, ali možda i popularniji jeste mezoterapija kose. Kažemo sličan jer se i on temelji na tome da je za stimulaciju rasta nove kose potrebno ubrizgati nešto u skalp.

U ovom slučaju, to neće biti krv, odnosno krvna plazma i trombociti, već kombinacija vitamina i minerala.

Kosa inače opada ponekad zbog nedostatka vitamina i minerala, nekada zbog ludovanja hormona. Zato je ponekad potrebno malo unaprediti sve to na koži glave.

Tretman traje od 10 minuta, do pola sata. Realizuje se na taj način što se specijalno napravljen koktel ubrizgava na one delove glave gde nema dovoljno kose. Korisnici kažu da nije bolno, tako da se ne morate toga plašiti.

Trebalo bi da se poboljšanja vide već posle nekoliko tretmana, a posle deset tretmana da kosa već vidno bude gušća. Mnogi korisnici su zadovoljni jer su uspeli da reše difuzno opadanje kose.

I opadanje kose sa strane može takođe biti rešeno na ovaj način.

Tretman tabletama protiv opadanja kose

Jedan od dobrih načina da svoju kosu vratite u normalu, jesu i tablete protiv opadanja kose. Da, ovde govorimo o specijalizovanim tabletama koje imaju zadatak da stimulišu žlezde i da poboljšaju rast nove kose.

Ponekad, kada su hormoni krivi za to što kosa opada, samo korišćenje hormonskih tableta, koje recimo blokiraju DHT, može biti dovoljno da kosa počne ponovo da raste. Zato je važno obratiti se nekom stručnom licu koje bi iskontrolisalo stanje vaših hormona.

Ipak, mi ovde govorimo i o vitaminskim tabletama koje su napravljene tako da utiču na folikul dlake, a jedne od njih su Fitoval kapsule.

Najbolji tretmani protiv opadanja kose

Veoma je nezahvalno odgovoriti na pitanje koji je tretman najbolji protiv opadanja kose. Zapravo, to zavisi od oubiljnosti problema koji sa opadanjem kose imate.

Kakav god problem imali, ono što je važno, to je da nađete neku adekvatnu negu kojom ćete tretirati kosu.

To se pre svega odnosi na neki blag, a dobar šampon, koji će pomoći da kosa paralelno sa tretmanima, bude negovana i zdrava.

Ako je opadanje kose kod vas samo mestimično i ako je ono tek u začetku, onda problem možete rešavati nekim blagim sredstvima. Tu opet može pomoći neki dobar prirodan šampon. Eliksir za kosu takođe može biti fantastično rešenje jer on predstavlja koncentrat svih neophodnih sastojaka za kosu.

Zapravo, potreban vam je set proizvoda kojima ćete tretirati kosu koja je počela da se proređuje.

Ako se pored toga budete usredsredili i na neke druge činioce koji mogu uticati na opadanje kose, kao što su hormoni i ishrana protiv opadanja kose, onda problem može biti uspešno rešen.

Ako je vaš problem duži i obimom veći, onda šamponi mogu biti odlično pomoćno sredstvo, ali je neki profesionalan medicinski tretman neophodan.

To može biti bilo koji od ponuđenih. Dobar izbor je i Minoksidil protiv gubitka kose. Ali, o tome ne donosite odluku vi, već stručno lice sa kojim ćete se oko toga konsultovati. Naime, i od godina zavisi da li će vam lekar preporučiti transplantaciju kose, ili pak, neki od neinvanzivnih tretmana kojima će se stimulisati koža glave da bi proizvodila više vlasi kose.

Pretpostavljamo da će u mlađem dobu to sve ići mnogo lakše nego u starijem, tako da je savet da ne čekate previše, već da se odlučite za konsultaciju sa lekarom i da onda odlučite koji od tretmana će biti najbolji za vas. To je uglavnom posve individualna stvar.

Takođe ćete voditi računa i o finansijskoj strani. Prirodni tretmani šamponima spadaju u jeftinije varijante, dok su tretmani koje obavljaju stručna lica po pravilu i mnogo skuplji.

Tretmani protiv opadanje kose kod žena

Ono što je važno napomenuti, to je različitost tipa opadanja kose kod žena i muškaraca.

Kod žena opadanje kose uglavnom ne vodi u potpunu ćelavost, barem ne u velikom broju slučajeva. Opadanje kose kod žena je delimično. Dešava se u određenim životnim periodima, kao što je opadanje kose posle porođaja, a ponekad je i opadanje kose od stresa.

Zato su tretmani koje žene mogu da koriste pre svega preventivnog karaktera. Jedan od najboljih je kraljevski tretman, koji će ojačati kosu i učiniti je sjajnom.

Ako usled nekih drugih faktora, kao što su bilo kakvi hormoni, dođe do gubljenja kose koje nije sezonsko, mezoterapija kože može biti sjajno rešenje.

Na taj način dajete kosi sve što joj je potrebno kako bi ona ponovo počela da raste i kako bi se opet progustila. Permanentna nega se podrazumeva, ali i uzdržavanje od gorenja kose stajlerima.

Žene su, za razliku od muškaraca, sklone tome da i farbanjem u mnogome svoju kosu slabe i uništavaju. Zato je važno da se uništavanje spoljnim faktorima smanji na najmanju meru. A kada dođe do opadanja kose, takođe treba utvrditi zbog čega se to dešava.

Tretman takođe može preporučiti izabrani lekar.

Tretmani protiv opadanja kose za muškarce

Vlasilan šampon protiv opadanja kose

Za razliku od žena, kod muškaraca opadanje kose kreće naglo i dešava se brzo. Dok se okrenete, već ste ćelavi. Zato se muškarci češće i opredeljuju za presađivanje kose.

Kod njih genetika zauzima veoma važno mesto, a i lučenje hormona, još u dečačkom periodu. Ako se uoči i jedan od simptoma, treba reagovati adekvatnom negom protiv opadanja kose, u vidu šampona i seruma.

Ako je kosa značajno opala, a to je najčešće na temenu, onda bi PRP tretman u kombinaciji sa prirodnom negom mogao da bude fantastično rešenje.

Još jedanput, treba voditi računa o problemu stimulacije rasta dlake iz folikula.

Svako čekanje može umanjiti šansu za boljitak. Kod muškaraca taj problem može biti baš ozbiljan.

Ono što morate znati, to je da li postoji neki unutrašnji problem zbog koga vam opada kosa ili se to dešava sezonski.

Tretmani protiv opadanja kose mogu biti fantastični, bilo da su kućni ili profesonalni! Ne odustajte olako od svoje kose! Pružite im šansu!

Ocena čitalaca

POVEZANI ČLANCI

Bacite pincete! Japansko iscrtavanje obrva je rešenje!

Lepota


Autor: Mica Strainovic

Postoji rešenje za opadanje kose na temenu!

Lepota


Autor: Ivana Stojanovic

Najbolji tretmani lica za bubuljice

Lepota


Autor: Zorana Grujin

Da li je farbanje trepavica danas u modi?

Lepota


Autor: Biljana Jovanović

Vredi posetiti: Sajam kozmetike „Dodir Pariza“ u Beogradu!

Lepota


Autor: Zorana Grujin

Da li je trajna šminka usana rešenje za vaše usne?!

Lepota


Autor: Zorana Grujin

Šta je normalno opadanje kose, a šta ne?


Lepota


Autor: Biljana Jovanović

Hydrafacial tretman je tajna dama sa crvenog tepiha


Lepota


Autor: Mica Strainovic

Otkrivamo vam šta je rešenje difuzno opadanje kose!


Lepota


Autor: Ivana Stojanovic

Da li je LED terapija lica revolucionarno rešenje za kožu?


Lepota


Autor: Mica StrainovicOriginal Article