Tri najgore vrste doručka koje treba izbegavati

Pexels

Doručak je bez sumnje najvažniji obrok u danu koji može značajno da utiče na naš mozak i celokupno zdravlje, ali dijetetičari upozoravaju da postoje namirnice za koje nikako ne preporučuju da se jedu ujutro.

Kako prenosi Eat This, izbor pogrešnih namirnica za doručak mogu poremetiti našu koncentraciju i energiju tokom ostatka dana, ali to su samo neke od nuspojava.

Dijetetičari zato izdvajaju tri vrste doručka koje bi trebalo da izbegavamo ili njihovu konzumaciju barem svedemo na najmanju moguću meru.

Peciva i drugi pekarski proizvodi

Jedna od tih namirnica su slatka peciva. Pekarski proizvodi poput kroasana, krofni ili nekih drugih zaslađenih peciva mogu negativno da utiču na našu koncentraciju i smanje energiju, a takođe sadrže i velike količine šećera, što dovodi do neželjenog debljanja.

Gotove pahuljice

Sličan negativan učinak imaju i gotove pahuljice. Kako kažu registrovani dijetetičari, slatke žitarice za doručak često dovode do osećaja gladi i tromosti zbog visokog udela šećera i nedostatka esencijalnih hranljivih stvari.

Ovim žitaricama obično nedostaje dovoljno vlakana i proteina, važnih za održivu energiju i sitost, što dovodi do grickanja i prejedanja tokom ostatka dana.

Jogurt s ukusom

Treći doručak koji bi trebalo da izbegavamo podrazumeva jogurt s ukusom. Iako je jogurt zdrava namirnica koja može uticati i na lakši gubitak kilograma, jogurti s ukusom uglavnom sadrže velike količine šećera i konzervansa, sastojaka koji nisu nimalo dobri ni zdravi.

Osim što će nas učiniti bezvoljnima i umornima, slatki jogurt s ukusom takođe dovodi i do neželjenog debljanja.

Read More