Tri stvari koje NIKAKO ne bi trebalo da držite u kupatilu: Prema feng šuiju one privlače NESREĆU!

Zanimljivosti

Prema feng šuiju određene stvari ne treba da držite u kupatilu, a ove tri su ključne.

Izvor: Magazin Novosti/ Krstarica  |  

Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

.

Ova filozofija posebnu pažnju posvećuje uređenju kupatila, jer ovaj deo doma najčešće ometa slobodan protok pozitivne „či energije“. Ove tri stvari u ovoj prostoriji stvaraju nepovoljnu energiju i loše utiče na atmosferu i raspoloženje u domu, posebno na tok finansija u prostoru.

Slavine koje cure

Curenje vode u lavabou, kadi, tuš kabini ili iz vodokotlića simbolizije „curenje“ novca iz doma, a ovo je najčešća greška koja se javlja. Smatra se da curenje donosi siromaštvo, čini da se troškovi gomilaju, a novac izlazi iz vaše kuće. Zato je važno popraviti sve slavine i izbegnete bilo kakvo kapljanje ili curenje vode.

Prazne, slomljene i nepotrebne stvari

Prazne bočice kozmetike, stare četkice za zube, izloženi prljavi peškiri, polomljena ogledala… Svaki vid nereda u kupatilu čini da se iz njega širi loša energija ka celom domu. Potrudite se da sve prazno, slomljeno i nepotrebno izbacite iz kupatila. Ovo je prostor koji služi za održavanje čistoće, pa on sam treba uvek da bude uredan i čist. Kupatilo je najbolje uraditi u minimalističkom stilu, sa što manje stvari u njemu, kako bi se u njemu izbeglo „taloženje“ loše energije.

Veštačko cveće

Ukoliko želite da dekorišete kupatilo ili osvežite njegov izgled, nikada u njega ne unosite veštačko i plastično cveće. Ovo loše utiče na energiju, odiše umrtvljenom energijom, stagnira tok i zauzima prostor koji biste mogli da iskoristite za sveže biljke u kupatilu koje sjajno utiču na feng šui. Preporučuje se da u kupatilu gajite bambus, paprat, eukuliptus, čuvarkuću… Gajenje živih biljaka u kupatilu, u umerenoj količini može ulepšati prostor, ali i doneti srećnu, lepu energiju koja povoljno utiče na atmosferu u domu i finansije.

Read More