”UBIJA” KALORIJE: Skuhajte RIŽU s ovim ULJEM i sagorjet ćete sve nepotrebne MASNOĆE!

Američki građani troše više od 500 kalorija dnevno nego što je potrebno, dok drugi stručnjaci tvrde da jedemo 100% više hrane nego što nam je potrebno. U usporedbi s 1970-om možemo zaključiti da prosječni Amerikanac danas jede 20% više hrane, prema USDA.

Drugim riječima, ljudi u SAD-u svakodnevno jedu jedan sendvič odrezaka. Dakle, nitko ne bi trebao biti iznenađen da je pretilost danas glavni problem.

Sudhair James iz Fakulteta kemijskih znanosti u Šri Lanki pronašao je novu metodu kuhanja riže, koja bi trebala smanjiti apsorpciju kalorija za 50-60%.

Uspio je napraviti rižu koja je u stanju oduprijeti se apsorpciji šećera ili škroba da odlazi u krvotok.

S druge strane, otporni škrobovi (RS) prolaze nedirnutim tankim crijevima i postaju hrana za dobre mikrobe u debelom crijevu. Riža, kao i ostali škrobovi, vrlo su probavljiva i njihova pretvorba u šećer (glukozu) u krvi je vrlo brza i potiče zdravlje debelog crijeva.

Ulje kokosa je tajni sastojak!

Metoda povećanja rezistentnog sadržaja škroba u riži je brza i jednostavna:

-Dodajte 1 čajnu žličicu kokosovog ulja u kipuću vodu.
-Kad se kokosovo ulje otopi, promiješajte pola šalice riže.
-Kuhajte 40 minuta ili dok se riža potpuno ne skuha.
-Nakon toga, hladi 12 sati prije konzumacije.

Pustite da riža ostane 12 sati.

Međutim, daljnja istraživanja su provedena kako bi se utvrdilo da druga ulja imaju bolje ili iste učinke na rižu i koja je riža najbolja za smanjenje kalorija.

Nemojte pregrijavati rižu jer može poremetiti razinu šećera u krvi. Također možete koristiti i druge proizvode bogate hranjivim tvarima i vlaknima, što će vam pomoći u procesu gubitka težine, kao što su: povrće, lisnato zelenilo, gljive, slatki krompir, i cvjetača.