Umesto kafe, bolje ovo popijte: Napici koji pomažu mršavljenje, a lepo će vas razbuditi

pixabay.com

Ukoliko vam kafa ne prija na prazan stomak ili ste na dijeti, ovi napici su dobar izbor za početak dana.

Mnoge osobe imaju naviku da piju kafu ili čaj ujutru, na prazan stomak. Tako se najlakše razbude. Međutim, kafa nije najbolje rešenje, jer može da stvori probleme sa stomakom, posebno ako posle toga dugo ne jedete. Predlažemo vam zdravije opcije. To su jutarnji napici koji razbuđuju, daju energiju, a mogu da pomognu i da lakše izgubite kilograme.

Voda sa kurkumom i crnim biberom

U čašu tople vode stavite 2-3 prstohvata kurkume i crnog bibera i dobro izmešajte. Ovaj jutarnji napitak će vam dati energiju, a može da pomogne rad metabolizma pa ćete se brže osloboditi viška sala.

Limun i voda

Iscedite pola limuna u čašu tople vode. Možete dodati i malo meda po želji, kao i prstohvat cimeta. Ispijanje ovog napitka može biti osvežavajuće, razbudiće vas bolje od kafe, a odličan je za varenje.

Topla voda

Ukoliko nemate vremena ili vas mrzi da ujutru pravite napitak, samo popijte čašu obične vode koja treba da bude mlaka. Uradite to na prazan stomak. Ona će hidrirati telo i ubrzati metabolizam. Takođe može pomoći u izbacivanju toksina iz tela i poboljšati varenje.

Ako baš ne možete bez kafe

Kada popijete bilo koji od navedenih napitaka, pojedite malo orašastih plodova, poput badema ili semenki bundeve. Malo nakon što to pojedete, možete popiti jutarnju kafu ili čaj.

Read More