Uštipci sa šunkom

Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 


hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela


Dobro jutro i srećna Nova godina!

Dala sam sebi dva dana odmora čak i od bloga. Jela jesam, ali slikala nisam :) . A ovog jutra, kao i posle svakog praznika, sledi čišćenje frižifera. Verovatno nisam jedina koja pokupuje malo više hrane da prvih dana nove godine ne bih morala da tražim prodavnice koje rade. I uvek nešto zaostane. Šunka, koja generalno ne može dugo da stoji našla se prva na udaru.

Pravila sam doručak samo za sebe tako da su količine male. Ukoliko pravite za dvoje ili više, proporcionalno povećavajte sastojke.

Potrebno vam je:

  • 1 jaje
  • 2 kašike brašna
  • 3 veće šnite šunke
  • prstohvat morske soli
  • parčence tikvice

Sinoć sam pravila večeru i namenski za doručak ostavila jedan kraj tikvice. Jutros sam je narendala. Pre toga sam umutila jaje, a šunku iseckala na trakice. Pomešala sam jaje, šunku, narendanu tikvicu pa sam u sve to dodala malo soli i dve kašike brašna. Stavila sam jednu kašiku heljdinog i jednu kašiku prosenog brašna. Proseno brašno ume da gorči pa sa njim ne preterujte u početku. Posle ga odmerite po svom ukusu.

U tiganju sam zagrejala malo putera pa kašikom vadila smesu. Od ove količine sam dobila dva uštipka. Pošto je tiganj malo veći, uštipke sam pekla s jedne strane a u drugu stranu sam izlila dva jaja.

Presek: Sočni uštipci sa šunkom i tikvicom

Presek: Sočni uštipci sa šunkom i tikvicom

Sve bude jako brzo gotovo. Ako nemate tikvicu možete uštipke da napravite samo sa šunko, jajetom i brašnom.

Ustipci sa sunkom 3 s

Uz sve ovo sam stavila i kašičicu ajvara.

Prijatno!