Uz ove odlične i djelotvorne recepte riješite se PERUTI! Evo kako…

Najčešći uzroci peruti su klimatski uslovi, stres i alergije. Također, i pretjeran unos slane i ljute hrane može biti uzročnk pojave peruti. Perut možete ublažiti bademovim uljem, a također ćete pomoći sebi ukoliko reducirate unos paprene i slane hrane.
Jedan od glavnih uzročnika peruti jeste gljivica Pityrosprum ovale. Ona je priridno nastanjena u folikulama dlake, a njenim pretjeranim razmnožavanjem nastaje perut. Također, ona uzrokuje upalu i ljuštenje kože.

Na perut također utječe i dermatitis, pretjerano lučenje žlijezda lojnica ili uporreba nekih jakih kozmetičkih preparata koji izazivaju alegijske reakcije poput svraba, crvenila i nelagode općenito.

 

Uzroci pojave prhuti

Iako perut ozbiljno ne ugrožava zdrvlje može biti jako neugodna. Nepravilnim liječenjem ili zanemarivanjem može da preraste u teže stanje kao što se seboreični dermatitis koji obično zahtijeva hospitalizaciju.

Nastanak i liječenje seboreje

Gel aloe vere smatra se provjerenim i djelotvornim sredstvom za uklanjanje peruti. Također, mješavina maslinovog ulja i đumbira uspješno suzbija perut. Smjesu je potrebno utrljati u tjeme prije nego operete kosu, a zatim dobro isprati.

Perut će također ublažiti maslinovo i bademovo ulje. Ulja je potrebno umasirati u tjeme i po mogućnosti zaviti kosu u peškir te prespavati tako. Ujutro blagim šamponom, najbolje baby šamponima oprati kosu.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)