Vaš ciklus otkriva koliko biste dugo mogli živjeti!

 

Otkriveno je da žene koje su menstruaciju dobile sa 12 ili više godina su zdravije i imaju manje zdravstvenih tegoba od onih koje su ciklus dobile vrlo rano.

Pored toga pokazalo se da one žene koje imaju zdravu prehranu ne puše, ne konzumiraju alkohol, imaju životni vijek duži i ne puše, lakše podnose menopauzu.

Pored toga lakše će te podnositi menstrualne tegobe ukoliko praktikujete zdrave  navike, i u koliko smanjite stres!

Evo zašto neke žene teško podnose PMS!

Rezultat slika za PM;SEstrogen je kriv za sve

“Kad imamo ciklus, estrogen je na najnižem nivou. Rezultat su svi simptomi PMS-a, uključujući i anksioznost. Nizak nivo estrogena tako uzrokuje depresiju, bolove u toku, kao i nezadovoljstvo. Jedini način kako se ovaj problem može riješiti je uz pomoć kontracepcijskih pilula. Ako ne ovuliraš, onda ni ne postoji promjena hormona, a samim time to bitno utiče i na simptome PMS-a”, rekla je doktorica Fahimeh Sasan.

Eto, sada barem znate koji je razlog ljutnje prije ili u toku ciklusa, simptomi duplo su teži, a opet moraju preživjeti svaki mjesec iste probleme.

Imate jake grčeve

Stomačni i menstrualni bol,bol u mišićima, upala, gripa će postati prošlost  nakon ovog narodnog lijeka. Od ovoga lijeka neće vam oslabiti imunološki sistem, pa ga možete slobodno dati vašoj djeci.

Sve što trebate urdaiti jeste vatu umočiti u pedesetpostostni alkohol će napraviti trik. Isjedite vatu kako bi višak ostranili, stavite vatu preko vašeg pupka.Nakon toga pokrite vatu sa plastičnom kjesom da bi je zaštitili. Ovaj trik će opustiti vaše vaših mišića, u slučaju da imate napete mišiće.  Te će vam pomoći kod menustralnih grčeva, da bi postogli bolje rezultate dodajte so na vatu.

Related image

Ova biljka, izlječit će bronhijalnu astmu , prehladu i gripu,te upalu grla, kao i bolne cikluse.

Pripremitei vi čaj od kunice!

Čaj od kunice

Sve što vam je potrebno jeste 2 male kašike sušenog cvijeta i lista preliti s dva decilitra vrele vode,te ostaviti da odstoji 15 minuta.

Ovaj čaj konzumirate u koliko imate problema sa smetnji u bubrezima i jetri te kod želučanog i katara crijeva, čira na želucu i gastritisa.

U koliko imate hemoriode ulje od ove bilje možete koristiti kako bi se riješiti upalnih hemorioda.

Ovaj čaj konzumirate u koliko imate probleme sa neredovnim ciklusom, kod upala jajnika, klimakterij, migrene, vrtoglavice…

Iznenadit će te se koliko će pomoći vašem zdravlju!

Svaki mjesec žene širom svijeta doživljavaju neugodnu bol, i ako je ovo normalna pojava jako malo se o njoj priča, a još manje piše.

Nije samo PMS i bol koju doživljava žena svaki mjesec problem, žene muče i druge stvari kao što su: da li je vaša menustarcija redovna, koje je boje, čak je jako bitno koju količinu krvi.

“Normanlo” je za svaki ženu različito,jer treba imati na umu da ni jedna žena nije ista, ali u koliko se odstupa od te normalnosti može doći do velikih problema.

Tokom “onih dana” obratite pažnju na slijedeće stvari:

Boja

Srodna slika

Nijanse menstrualne krvi mogu biti drugačije, od jako crvene, bordo, smeđe, boje rđe, svijetlocrvena, naranđasta pa čak i crna. Često se čak može desiti da je krv zgrušana.
Od prvog do posljednjeg dana često boja menstrualne krvi se mjenja. Međutim kako otkriva ginekolog Mirror Trejsi Majls boja može da ostane ista i u toku čitavog ciklusa.
Međutim ona upozorava i na to da u koliko imate jednu nijansu krvi koja se naglo promjeni trebate posjetiti ljekara.

Promjena boje krvi može da ukazuje na niz stanja:

Trudnoća
rana menopauza
stres
osjetljivost na anti-bejbi pilule

Trajanje:

Trajanje menstrualnog ciklusa kod svake osobe je drugačije, obično traje od 6 do 7 dana, dok vi možda odstupate te vam se ciklus zavrsi za 2 do 3 dana, ali to ne znači da se naša maternica nije dovoljno iščistila.

Količina:

Oprez iza jakih odljiva često se krije i uzrok.

Ti uzroci mogu biti krvžice koje se ponekad razvijaju po zidovima maternice, te miomi i ako je često i bezopasno odljivi mogu jako da iscrpe ženu. Postoje još neku uzroci obimne menustracije kao što su: politistični jajnici, koji nastaju zbog androginizacije ženskih hormona, što dovodi do lučenaj muških polnih hormona.

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja