Vaše oči će pokazati imate li srčane bolesti!

Naša tijela upućuju nam mnoge vanjske pokazatelje onoga što se događa iznutra. Jedan od primjera je i kako naše oči mogu ukazivati na naše zdravstveno stanje srca i srčane bolesti.

Visok krvni tlak i dijabetes uzrokuju štetu krvnim žilama u cijelome tijelu, uključujući i onima koje se nalaze u očima.

Optical Express

Očni problemi koje uzrokuje dijabetes

Iz tog razloga, oftalmolog može uočiti srčane bolesti i probleme na temelju pregleda mrežnice, tijekom rutinskog pregleda vida.

Stoga, ne samo da uobičajeni očni pregled može dovesti do detektiranja očnih bolesti poput glaukoma, već može i detektirati znakove dubljih problema vezanih uz srčane bolesti kao i postojanje dijabetesa.

Redoviti i sveobuhvatni pregledi očiju su stoga vrlo važni. U dobi od 40 godina, svatko bi trebao obaviti sveobuhvatni pregled očiju, a oni s obiteljskom povijesti očnih bolesti trebali bi ih obavljati i ranije u životu.

Simptomi koji ukazuju na značajnije probleme i srčane bolesti:

  • krvave ili ispupčene oči
  • spuštene vjeđe
  • prstenove oko rožnice
  • zadebljanje vjeđa

Ovi, poput mnogih drugih vizualnih znakova, mogu biti indikatori mnoštva mnogih značajnijih problema poput visokog krvnog tlaka, problema sa štitnjačom ili nasljednih bolesti.

Sljedeća veza između zdravlja očiju i zdravlja srca leži u važnosti zdravog životnog stila što se tiče i očiju i srca. Izgleda da sve što je zdravo za oči, zdravo je i za srce, kao i obrnuto.

Možete uvesti prehranu odgovarajuću za dobrobit vaših očiju kao i vježbe za oči i istovremeno imati dobrobit za cijelo tijelo, uključujući i srce.

Super zdrava hrana – popravite zdravlje svojih očiju!

Stoga čuvanje zdravlja očiju prelazi granice očuvanja dobrog vida. Počnite brinuti o svojim očima putem malih koraka poput zaštite od štetnih sunčevih zraka noseći kvalitetne sunčane naočale kao i zaštitne naočale za određene radove.

Na taj način vi i vaš liječnik dobit ćete značajan alat za borbu protiv bolesti srca i pojave potencijalnih ranih problema, a istodobno ćete imati zdrave oči i srce.

Pročitajte sljedeće:
Zdravlje očiju povezano je sa zdravljem jetre i unutarnjim organima
Vodič kroz operaciju sive mrene – kako je prepoznati i liječiti
Leće – mogu li ih nositi nakon skidanja dioptrije?
Vježbe za oči – vrijeme je da ih isprobate i sačuvate zdravlje svojih očiju!