Verovali ili ne: Ovaj brend je Photoshopom DODAO strije na fotki svog modela!

(foto: Instagram/missguided)

Većina modnih brendova obrađuje fotke manekenki kako bi one izgledale još bolje, zato je ovaj slučaj dodavanja strija na fotkama zaista neobičan.

Modni brend Missguided najpre je naišao na simpatije mnogih korisnika društvenih mreža zbog toga što nije obradio fotografije manekenki kojima se na grudima i zadnjici vide strije. To je oduševilo mnoge jer su se valjda svima više smučile fotografije lepotica koje nemaju ni tačkicu nesavršenosti, a sve zahvaljujući Photoshopu.

Međutim, onda su taj isti brend za te iste fotografije počeli da kritikuju jer mnogi smatraju da su strije zapravo kompjuterski dodate na fotke.

“Te strije su dodate ili dorađene, vidi se kada zumirate. Nema ništa loše u strijama, ali ako će da ih dodaju, trebalo bi malo više da se potrude”, jedan je od komentara.

“Ne. Žao mi je, ali ove strije su očigledno dodate. Kako se usuđujete da koristite feminizam i trenutan trend koji promoviše prihvatanje prirodnog ženskog tela kao marketinški trik. A da umesto toga angažujete manekenke koje STVARNO imaju strije?”, upitala je jedna korisnica Twittera.

Na to su se nizali komentari u kojima manje više čelnicima tog brenda poručuju da treba da ih bude sramota zbog takvog poteza, ali ima i onih koji smatraju da je dobro što napokon vidimo strije, prave ili ne.

(foto: Instagram/missguided)

“Možda su prave, možda su dodate Photoshopom. Poruka je i dalje ista, svakako. Drago mi je što konačno vidimo realan izgled tela”.

Iz kompanije kažu da kao brend imaju veliku društvenu odgovornost da podrže mlade žene i inspirišu ih da budu samopouzdanije.

“Imamo misiju da to uradimo tako što ćemo pokazati da je u redu biti svoj, prihvatiti svoje ‘mane’, slaviti individualnost, a ne težiti onome što svet smatra savršenim. Jer, zapravo, to ne postoji. Time što smo pokazali žene koje su stvarne i autentične, želimo da pokažemo da je u redu da budete svoji. Imate to što imate, nosite ga najbolje što možete”, rekli su iz brenda i dodali da su optužbe za korišćenje Photoshopa lažne.