Uticajna trendseterka iz Saudijske Arabije: Dina je IKONA STILA koja ruši rigidna ŠERIJATSKA pravila

Deena Abdulaziz Al-Saud najmodernija žena Saudijske Arabije koja je već postala uticajna u svetu mode

Dina Abdulaziz Al-Saud nije tipična žena koja nam padne na pamet kada pomenemo žene iz Saudijske Arabije. Njen stil se znatno razlikuje. Dina se potrudila da izađe iz rigidnih normi koje nameće njihovadržava.

Profimedia

 

Dina ne nosi hidžab i burku, ima kratku kosu, oblači se ekscentrično i često nosi haljine i asimetrične suknje iznad kolena.

Slavni Christian Louboutin je po njoj nazvao jedne cipele, a među omiljene Deenine brendove spadaju Prada, Miu Miu i luksuzni Cartier. Titulu je stekla kada se 1996. godine udala za princa Abulaziza bin Nasera, u venčanici slavnog tunižanskog dizajnera i prijatelja – Azzedine Alaie.

Dobili su troje dece – sada petogodišnju devojčicu i trogodišnje blizance. Ipak, konzervativna javnost u Saudijskoj Arabiji joj zamera što se ne pokriva burkom kao ostale žene, što ona pravda svojim pravom na izbor.

Osim što ima kraljevske dužnosti, Deen je i poslovna žena i vlasnica butika ekskluzivne garderobe, te čest gost na Fashion Week izdanjima koje pohodi u društvu Miroslave Dume.

BONUS VIDEO

Read More