Hranili se SUNČEVOM energijom: Popularni bloger IZGLEDNJIVAO bebu do smrti, detetu nije bilo spasa

U jednu od bolnica u Rusiji dovezeno je 8. marta 2023. godine izgladnjelo novorođenče, staro manje od mesec dana

Roditelji su se nadali da će im lekari spasti dete, ali je bilo kasno. Beba je preminula na putu do bolnice. Sada istražitelji istražuju okolnosti smrti deteta. Poznato je da mu je otac poznati bloger Maksim Luti, koji poziva ljude da se hrane solarnom energijom. Da li je svoje dete proveo kroz pakao u ime svojih uverenja?

U Rusiji je u toku istraga o izgladnjivanju novorođenčeta u porodici popularnog blogera i trenera Maksima Lutija (43). Muškarac i njegova partnerka Oksana Mironova (33) osumnjičeni su za krajnje zanemarivanje svog jednomesečnog sina.

8. marta 2023. godine, iznureno i iscrpljeno dete odvezeno je u jednu od bolnica u Sočiju. Kako navodi „Komsomolskaja pravda“, pozivajući se na svoje izvore, dečak je bio potpuno izgladneo. Nažalost, lekari nisu mogli da mu pomognu. Beba je preminula na putu do bolnice.

Nalazi istražitelja pokazuju da je beba rođena 11. februara 2023. godine u domu svojih roditelja. Nikada nije bio u bolnici ; verovatno ga roditelji nisu ni prijavili.

Portparol ruskog istražnog komiteta rekao je da su roditelji sa sinom otišli ​​u bolnicu “zbog dugotrajnog odbijanja deteta da jede”. Priča se da ga je majka dojila, ali policija sumnja da je to istina zbog verovanja njegovog oca.

Maksim Luti (43) se u prošlosti borio sa zavisnošću od droge i alkohola. Međutim, nakon posete Indiji, njegov život se potpuno promenio i Luti je osetio da mora da širi svoje verovanje svetu i da preobrati druge.

Počeo je da piše blog. Vremenom je pokrenuo i radionice, u kojima su dolazili ljudi iz cele Rusije.

Luti je verovao da je dijeta temelj ljudskog života i da može izlečiti apsolutno svaku bolest. Nakon posete Indiji, čovek je počeo da se odriče: mesa, mlečnih proizvoda, životinjskih proizvoda. Zatim je prešao na ishranu sirovom hranom, a ubrzo je jeo samo voće.

Poslednji korak na njegovom putu ka prosvetljenju bio je solarizam, čije se funkcionisanje zasniva na dobijanju energije isključivo iz sunčevih zraka. On je počeo da tretira hranu kao drugu zavisnost, piše fakt.pl.

Iz tog razloga, istražitelji sumnjaju da njegovo dete – suprotno Oksaninim uveravanjima – uopšte nije dojeno, već je izgladnjivano u ime hranjenja sunčevom energijom. Oni nisu neosnovani – poznato je da je Luti tokom svojih radionica isticao da bebama hrana uopšte nije potrebna.

Njegova supruga je već saslušana u policiji, koja joj je odredila dvomesečni kućni pritvor. Pre toga je, međutim, žena morala da ode u bolnicu – porođaj u neodgovarajućim uslovima snažno je uticao na njeno zdravlje.

BONUS VIDEO

Read More