Misteriozna SMRT dečaka (2): Bio je ZDRAV i veseo, legao je da spava i nikada više se nije PROBUDIO

Dvogodišnji Lijam je imao popodnevnu dremku kao i obično, ali posle toga više ništa nije bilo isto

Dečak iz sna se nije probudio, iako su roditelji i lekari učinili sve da udahnu život njegovom hladnom telu. Istražitelji su proverili sve moguće tragove kako bi utvrdili uzrok smrti dvogodišnjaka, ali njegova smrt, na očaj njegovih najmilijih, i dalje ostaje velika misterija.

Lijam Mvaita Musvinu je bio “srećan i zdrav” dvogodišnjak koji je živeo sa roditeljima u Šefildu. Sa njima su 4. juna prošle godine roditelji otišli na plac, gde su proveli dan igrajući se i odmarajući na svežem vazduhu.

Vratili su se kući oko podneva, usput jedući kikiriki i kokice. Oko 16:30, stavljen je na popodnevno spavanje u spavaću sobu svojih roditelja. Ništa nije nagoveštavalo tragediju koja se dogodila.

Kada je polusestra posle 2,5 sata otišla da probudi dečaka, telo mu je bilo hladno i nije davao znakove života. Lijamov otac je odmah započeo reanimaciju, hitna pomoć je pozvana na lice mesta. Iako su lekari učinili šta su mogli, život dvogodišnjaka nije mogao biti spasen. Proglašen je mrtvim nakon što je odveden u bolnicu.

Prošlo je skoro 10 meseci od iznenadne i srceparajuće smrti dečaka, a njegovi roditelji još uvek nisu dobili odgovore na svoja mučna pitanja o uzrocima smrti svog voljenog sina. I najverovatnije ih nikada više neće ni saznati. Istraga o ovom slučaju je završena.

Uzrok smrti bebe nije mogao biti utvrđen

Istraga, koja je trajala više meseci, nije jasno pokazala šta je moglo dovesti do smrti mališana. Na telu dečaka nije bilo povreda, a nije bilo ni znakova da je dečak teško bolestan. Testovi su pokazali da je dečak u trenutku smrti imao blagu prehladu i upalu uha, ali je malo verovatno da je bilo koja od ovih oboljenja dovela do njegove smrti.

Toksikološki testovi su pokazali prisustvo antihistaminika i lekova protiv prehlade u telu, ali su i oni isključeni kao uzrok smrti. Provereno je čak i da li je dečak bio alergičan na kikiriki, ali je i to isključeno.

Na kraju, u dokumentu je navedeno: „uzrok smrti nepoznat“.

BONUS VIDEO

Read More