Rođena u porodici BOGATAŠA, ali vrlo prizemna: Ima 50 godina, odbija da stavi silikone i popuni bore (FOTO)

Za modnu dizajnerku Stelu Makartni moglo bi se reći da je bogatašica koja je izabrala skroman način života. Evo i zašto

Stela Makartni (50) se ovih dana odmara na privatnoj jahti u Mikanosu, Grčka. U opuštenom izdanju, sa udobnim crnim jednodelnim kupaćim kostimom Stela je uživala ne mareći za paparace.

Ona nije ni nalik ostalim modnim dizajnerima. Skromna je uprkos bogatom poreklu. Iako oblači najveće svetske dive, obožava kada se njena modna linija nađe dostupna u H&M prodavnicama.

Iako ima samo pedeset godina (koje su nove tridesete) Stela se ne ulepšava. Ona ne briše bore, ne zateže telo, ne ugrađuje silikone.

Ponosna je majka četvoro dece i zbog toga je obožavaju svi: od bogataša do srednje staleži.

Evo šta sve znamo o Steli Makartni – modnoj dizajnerki i uspešnoj poslovnoj ženi:

Stela Nina Makartni je engleska modna dizajnerka, koja vodi vlastiti brend pod nazivom “Stella McCartney”. S obzirom koliko ima radnji od Rima do Majamija, za nju se može reći da je jedna od uspešnijih dizajnerki.

Stela je neko ko je rođen bogat. Njen otac je Pol Makartni je bivši basista benda “Bitls”, a majka je bila poznata fotografkinja. Iako joj je porodica bila imućna, odrasla je u skromnom okruženju engleskog sela. Dizajnirala je odeću još od malih nogu, a prvu pravu odeću dizajnirala je kad joj je bilo samo 13 godina.

Stela je stekla zamah u svojoj modnoj karijeri kada ju je ‘Chole’ odabrao za kreativnog direktora. Nakon toga, ona je stekla komercijalni i kritički uspeh i pokrenula vlastiti brend u ranim 2000-ima.

Ona je vrsta dizajnera koji ne želi biti samo poznat među imućnijima, već želi dopreti do šire javnosti, zbog čega je sarađivala s povoljnijim brendovima poput “H&M”, “Adidas” .

Za Stelu se kaže da je osoba s principima i protiv je upotrebe životinjske kože u modi i snažna je zagovornica PETA-e.

Profimedia

 

Stela Makartni je 1995. godine krenula u svet mode svojom prvom kolekcijom ženstvenih, kratkih i modnih kolekcija. Zatražila je supermodele poput Naomi Kembel i Kejt Mos da nose njene kreacije.

Njen šou postao je vrlo poznat u medijima i pokrivale su ga sve velike engleske novine. Sva njena zbirka prodana je u ‘Tokiou’, londonskom butiku.

Dve godine nakon što je diplomirao na londonskom Central St. Martins College of Art & Design, Makartni je pozvana da postane glavni dizajner u modnoj kući ‘Chloe’ u Parizu, Francuska.

Karl Lagerfeld, poznati dizajner, isprva je bio skeptičan prema Stelinom talentu u modi i kritikovao je “Chloeinu” odluku da je odabere za svoju kreativnu direktorku, ali s vremenom je u modnoj kući stekla sve više komercijalnog i kritičkog uspeha.

Read More