Natalija je rodila OSMORO dece: Odlučila je da NE IDU u školu, obrazuje ih kod kuće, a deca postižu NEVIĐENE rezultate

Njihova deca su poznata širom sveta. Ranije je Alice postala najmlađa školarka, najmlađa učenica trećeg razreda i tako dalje

Nedavno je otac osmoro dece, Evgenij Tepljakov rekao da su starija Alisa i Hajmdal postale rekorderke jer su u rangu znanja sa studentima na Univerzitetu. Alisa je ušla u Moskovski državni univerzitet sa 9 godina, položivši sve ispite iz školskog programa. Njen mlađi brat se pokazao još pametnijim – položio je ispit sa 7 godina.

 Brat i sestra studiraju na “fakultetu”, ali koji je takođe misterija. Otac ih je uposao na fakultet sa sedam i devet godina, ali nije želeo da ih upiše u redovnu školu, nego deca uče samostalno od kuće.

A sada, na sajtu Registra rekorda Rusije, piše da je Alisa Tepljakova postala rekorderka u svojoj starosnoj kategoriji po broju bodova postignutih tokom studija – 154 boda. A njena sestra Heimdal ima 60 bodova.

Poznato je, da biste stekli diplomu u Rusiji, potrebno je da prikupite 240 bodova (kreditne jedinice). I ovaj proces traje četiri godine. Ispostavilo se da deca Tepljakovovih nameravaju da završe studije za najviše dvoje. Međutim, red je na ogorčenje predstavnika obrazovnog sektora.

 

Svi pričaju o porodici iz Moskve. Sa 9 godina završila je školu s odličnim uspjehom, uspješno položila ispit i upisala Psihološki fakultet Moskovskog državnog univerziteta. Kako živi porodica u kojoj odrasta mali genije Rusije o kojima se najviše raspravlja?

U oblasti ekonomije, menadžmenta, defektologije, psihološko-pedagoškog obrazovanja, primenjene informatike i mnogih drugih ne može da pređe 80 bodova godišnje.

Onda se postavlja pitanje: kako je Alisa dobila 154 boda u jednom semestru? Stručnjak odgovor vidi u jednom: možda student istovremeno studira dve ili čak četiri specijalnosti.

– I takođe u formatu ubrzanog učenja. Ovo je krajnje malo verovatno, ali je teško naći drugo objašnjenje za ovoliki broj kredita. Ovde neće biti suvišno još jednom reći da je jedna kreditna jedinica jednaka 36 sati. Pomnožite Alisin rezultat od 154 jedinice sa 36 sati – dobijamo 5544 sata. To jest, mesečno – 1384. Nedeljno, ako računate zajedno sa vikendom – oko 46. Takvi pokazatelji iznenađuju zaposlene univerziteta: oni ranije nisu videli tako šokantne rezultate.

„Nemoguće je unapred odslušati 15 sati predavanja, učiti 16 sati na praktičnoj nastavi i odraditi još 30 sati samostalno. Zatim položite test i ispit i tek tada će se disciplina smatrati „zatvorenom“. Samo ne spavaj noću“, kaže službenica jednog od univerziteta.

Ali činjenica ostaje: Alis i Hajmdal imaju odgovarajuće potvrđene podatke. U Zapisima Rusije, pre objavljivanja dostignuća, proveravali su sve studentske karte i pisali pisma univerzitetima. U tome leži ključ: Alis studira na pet univerziteta, a Hajmdal na tri. Tada ukupan broj LU možemo podeliti sa 5 i 3: za Alis dobijamo 30,8 za jedan univerzitet, a za Hajmdal – 20. Deca Tepljakova odavno su poznata na mestu rekorda, često slaveći svoja dostignuća.

 

Read More