Priča ove starice je RASPLAKALA Srbiju: Jelica će i ovaj Uskrs provesti sama i bez sinova

Ovog Uskrsa Jelica će sama ostati u svom domu, jer su joj se deca razbežala po svetu u potrazi za svojim životnim putem.

Nakon što su pozdravili majku i obećali da će se uskoro vratiti, otišli su u svoje svetove i godinama je već ne posećuju.

Jelica se u početku radovala zbog bolje budućnosti svojih mezimaca, ali to je bilo kratkog daha. Umesto toga, ostala je prazninu u domu, obitavala je u tišini koja je samo naglašavala njen bol. Stalno se sećala Uskrsa iz prošlosti, kada su svi bili zajedno i kada su svi bili srećni. Sada, međutim, osećala se izgubljeno i usamljeno, iako su joj deca obećala da će se brzo vratiti.

Vreme je prolazilo, a dece nije bilo. U njenoj glavi, sumnja je počela da raste – da li su se deca zaista tako brzo umorila i zaboravila na svoju majku? Da li će ih ovaj praznik malo trgnuti? 

U međuvremenu, žena je odlučila da sama proslavi ovaj Uskrs kao i svake godine. Pripremiće jelo koje su deca najviše volela i ukrasiće sto sa svežim cvećem. Pokušaće da pronađe sreću u malim stvarima, ali prazni prostori u njenom srcu će ostati zauvek.

– Imam tri sina, tri uzdanice. Obećali su da će se brzo vratiti, ali evo, već 11 godina nema ni jednog. Svaki Usrks sama proslavljam sa bolom u duši. Ja razumem da oni imaju sada svoje porodice, ali da ne vide majku punih 11 godina, to ne razumem. Unučiće još upoznala nisam, a Australija nije baš tako daleko – napisala nam je Jelica iz okoline Petrovca na Mlavi.

Nadamo se da će njena deca uskoro doći, jer niko ne zaslužuje da provede sam najveće verske praznike.

Vaša iskustva možete podeliti sa nama na e-mail adresi: [email protected], a takođe možete ostaviti i vaše komentare ispod teksta.

BONUS VIDEO

Read More