Ćerka Džesike Simpson rođena sa rodinim UGRIZOM: Beleg zovu i ‘Poljubac anđela’, a evo kako dete izgleda sa tri godine

Kada je Džesika podelila fotografiju bebe buknuli su komentari.

Nije retko da se bebe rode sa crvenim belegom, a vrlo često on može biti baš na nosu, izuzetno prijatan i mnogi roditelji se uplaše. Međutim, nema potrebe za panikom jer to je jedan vrlo lep znak za vašu bebu, a i vremenom će izbledeti.

Printscreen/Instagram

 

Glumica, pevačica i dizajnerka Džesika Simpson je svoje treće dete rodila pre tri godine, a i njena devojčica imala je ovo obeležje. Kada je postavila fotografiju, mnogi su primetili beleg i počeli da komentarišu.

– Moja ćerka je rođena sa istim znamenom na čelu. Pedijatar mi je rekao da se to zove ‘poljubac anđela’, ali pojavljuje se i dan danas kada ima visoku temperatutu, i onda joj kažem da ju je poljubio anđeo”, napisala je jedna mama, a onda je jedna baka dodala:

– Moja unuka je imala isto to. On nestaje kada odrasta, ali dok plače može se videti. Volimo da mislimo to imaju vrlo posebni ljudi.

Printscreen/Instagram

 

I po Džesikinim slikama možete primetiti da je danas njena trogodišnjakinja, potpuno čista u tom predelu i da je ovo obeležje nestalo sa njenog lica.

“Poljubac anđela” naziva se još i “Rodin ugriz” i pojavljuje se kod 30-50 odsto novorođenčadi.

Printscreen/Instagram

 

– To je najčešća promena na koži novorođenčeta i vidi se od prvog dana života. Karakteristično se javlja u srednjoj liniji tela, na potiljku ili vratu, zbog čega je u narodu i poznat naziv ‘rodin ugriz’ koji aludira na beleg od rode koja je dete donela majci. Ređe se javlja između očiju, na čelu ili leđima, a tada se može čuti i narodski izraz ‘poljubac anđela’. Izuzetno retko može biti i na više mesta istovremeno”, otkrila je doktorka Alemka Jaklin Kekez, spedijatar gastroenterolog za Miss7mama i dodaje:

– Ta promena je potpuno bezazlena, a uzrokuje je proširenje najmnjih kapilara na tipičnom mestu, a kod beba se posebno dobro uočava jer je njihova koža tanka. Takođe, kada dete plače, još jače se zacrveni, jer se krvi sudovi tada prošire i boja je intenzivnija. Promene blede iz dana u dan, a najčešće već oko godine, a u nekim slučajevima mogu ostati i duže.

Read More