Ne znaju koliko sam PLAKALA i Boga molila da preživi: Posle TRI pobačaja Marija Mikić se ponovo porodila, dečaku je dala staro SRPSKO ime

Marija Mikić se borila sa problemom trombofilije i zbog toga imala tri pobačaja, danas je na svet donela zdravog dečaka

Marija Mikić je posle tri pobačaja rodila Đurđu, a samo nekoliko nedelja posle ponovo zatrudnela. O tome šta je bilo ključno da zadrži prvu bebu, pričala je na RTS-u.

Za svoju prvu bebu se borila i dugo je čekala, a kada se porodila, već nakon nekoliko nedelja zatrudnela je ponovo. O zdravstvenom izazovu sa kojim se susrela na putu da postane mama, kao i na kakve komentare je nailazila kada se saznalo da čeka drugo dete, za “RTS ordinaciju”, govorila je pevačica Marija Mikić.

Pevačica Marija Mikić danas je na svet donela svoje drugo dete. Pevačica i beba se osećaju dobro, a kako se navodi u medijima, porođaj je prošao u najboljem redu.

Radosnu vest je na svom Instagram nalogu podelio Marijin verenik Jovan Pantić i uz emotivnu poruku poželeo dobrodošlicu novom članu porodice, ali napisao i emotivnu poruku posvećenu Mariji:

“Postao sam otac još jednog dečaka! Hvala ti hrabra moja. Hvala ti nasmejana moja. Hvala ti dobra moja. Hvala ti posebna moja. Hvala ti devojčice moja. Hvala ti ljubavi moja. Hvala ti Marija moja. Hvala ti što su ti deca i porodica ispred svega. Nemam toliko hvala koliko ti zaslužuješ, i niko nije nečiji koliko si ti moja, a ja tvoj. I dalje sam više tvoj nego svoj! Starimo! Volim te!”

U istoj objavi tata je otkrio da su za dečaka izabrali staro srpsko ime, pomalo neobično i nesvakidašnje u moru modernih imena koje roditelji sada daju mališanima. Ime Milija potiče od prideva “mio”, a označava dečaka koji će biti mio, drag i brižan.

Četrdeset dana nakon što je na svet donela ćerku Đurđu (starije dete), pevačica Marija Mikić je saznala da je ponovo trudna. Imajući u vidu zdravstveni problem zbog koga je i prva trudnoća bila izazov, Marija je ovu vest prihvatila kao blagoslov.

“U jednom trenutku drugarica me uhvatila za ruku i rekla: ‘Zašto ne uradiš test na trombofiliju?’ Ja sam rekla da meni niko nikad nije rekao za to”, priseća se Marija i dodaje da je pre prve trudnoće imala tri spontana pobačaja.

“Kada sam saznala, to je bio ključ problema. Onda smo krenuli sa terapijom i odmah smo uspeli da održimo trudnoću”, objašnjava pevačica i dodaje da je pre prve trudnoće imala tri spontana pobačaja koja je izazvao poremećaj zgrušavanja krvi, trombofilija.

“Jako sam se borila da uspostavim laktaciju, čak sam bila i u maloj depresiji oko toga. Dotuklo me je što svom detetu ne mogu da dam nešto što je najzdravije. Uradila sam sve što sam mogla, nije uspelo. Doktorka mi je rekla jednu bitnu stvar: ‘Stopiraj sve, plakanje, depresiju, tvoje dete će da ima sve. Samo srećna mama je dobra mama'”, priseća se Marija Mikić saveta koji je dobila od lekara.

Read More