Potpuna neočekivana odluka kralja Čarlsa III: Da li on traži ruku pomirenja uoči krunisanja?

Kako prenosi Daily Mail, princ Hari je danas pozvan na ručak u Bakingemsku palatu nakon istorijskog krunisanja njegovog oca kralja Čarlsa III u Vestminsterskoj opatiji, a još uvek se ne zna da li će prihvatiti poziv

Nije poznato da li će vojvoda od Saseksa (38) prihvatiti, s obzirom na to da se očekuje da će požuriti nazad u Kaliforniju kako bi sa porodicom proslavio četvrti rođendan njihovog sina Arčija.

Ovaj poziv mnogi smatraju Čarlsovom maslinovom grančicom nakon što su Harijevi eksplozivni memoari “Rezerva” ostavili u šoku nekoliko članova kraljevske porodice – pre svega njegovog brata princa Vilijama.

A ove vesti dolaze nakon što je danas otkriveno da će princ Hari biti prebačen u treći red unutar Vestminsterske opatije u kojoj će se održati služba krunisanja. 

On će sedeti između supruga princeze Eugenije Džeka Bruksbanka i princeze Aleksandre, rođake pokojne kraljice.

Samo stariji članovi kraljevske porodice imaće sedište u prvom redu na istorijskoj ceremoniji krunisanja, koju čine princ Vilijam i princeza od Velsa, vojvoda i vojvotkinja od Edinburga – Edvard i Sofi – i njihova deca ledi Luiz i Džejms grof od Veseksa, kao i uvek popularna princeza Ana i njen suprug Tim Lorens.

– Bilo je razgovora o tome da bi sedišta mogla da budu raspoređena po liniji sukcesije. Ali to bi Harija petog po redu stavilo ispred i u centar – i sa Vilijamom i Kejt – ispričao je izvor za The SUn.

– Umesto toga, odluka je bila da članovi kraljevske porodice koji su aktivni u obavljanju kraljevskih dužnosti budu napred. Tako da će Hari biti daleko od svog oca – dodaje izvor.

Izvori su ranije rekli za Mejl da “nema planova” da se Hari pridruži kraljevskoj porodici na balkonu palate ili da se čak pojavi na zvaničnim fotografijama.

BONUS VIDEO

Read More