Odabrala je bogat ljubavni život umesto dece: "Sada jako žalim zbog toga"

Kada je Amanda Jork (49), učiteljica joge iz jugoistočnog Londona, upoznala Džejmsa, njihova veza je bila zasnovana na neverovatnom seksu. On nije želeo decu, dok je ona čeznula da postane majka. Ali, zaslepljena požudom, ostala je s njim, i umesto dece i porodice, od njega je dobila samo sve toksičniju vezu.

Sada Amanda otkriva svoje duboko žaljenje što ranije nije raskinula s njim, a ovo je njena priča. “Kada sam ugledao Džejmsa preko puta sobe, znao sam da je to moj momak. Bila sam sama deset godina – a sa 42 godine bila sam spremna da konačno upoznam čoveka svojih snova i skrasim se. Džejms je bio visok, mračan i zgodan.Počeli smo odmah mi se dopao i stvarno smo se složili. Na kraju ga je odvukla zadivljujuća plavuša u korsetu, pa se izvinio i otišao da razgovara sa njom. Ali nisam se previše trudila.

Na kraju večeri sam napravila hrabar potez i ponovo mu prišao i zatražila njegov broj – i sreli smo se sledećeg vikenda. Nisam ni znala da je ovo početak najveće greške u mom životu, niza događaja koji će me ostaviti bez dece u 49. godini. Sada sam u perimenopauzi i nikada neću imati sopstvenu decu jer sam izgubila toliko vremena sa pogrešnim muškarcem. Gledajući unazad, vidim zašto sam se zaljubila u Džejmsa. Odmah smo kliknuli. Delili smo smisao za humor i oboje smo imali visok libido. Od tada je moj život bio vrtlog seksa i uzbuđenja.

Džejms i ja smo boravili u hotelu skoro svakog vikenda, provodeći sate u krevetu vodeći ljubav na luksuznim čaršavima i pijući šampanjac iz mini bara. Bio je veoma seksi, ali je bio i romantičan. Znao je da kaže sve prave stvari. Ali Džejms – koji je bio u kasnim 30-im – živeo je sa svojom mamom. Trebalo je da slušam svoje instinkte, ali sam bila zaslepljena požudom. Bio je veoma zabavan, sjajan u krevetu i činilo se da se i on zaljubio u mene. Ali jednog dana mi je sinulo da želim da imam decu sa Džejmsom.

Deca mi nikada nisu bila na listi prioriteta, ali tada mi je postalo jasno – imala sam 42 godine i čeznula sam da budem mama. – Hajde da imamo dete – rekla sam. Ali on je bio potpuno protiv toga i rekao je da nam je ovako dobro. Osećala sam se kao da su me udarili pesnicom u stomak. Ali gurnula sam svoja osećanja u stranu. Međutim, rane su nakon toga počele da se pojavljuju prilično brzo. Ali moć seksa je neverovatna – menja način na koji razmišljate. U stvari, uopšte nisam pravilno razmišljala. Počela sam da gubim sebe. Stalno sam razmišljala o njemu, brinula o njegovim potrebama, pazila da je dobro i zanemarivala sebe. Bila sam sigurna da će me zamoliti da živim sa njim i bila sam oduševljena kada je to učinio. Ali osećala sam da mi se nikada nije potpuno posvetio.

‘Platila sam cenu’

Posle dve godine, raskinuli smo kada sam shvatila da moram sebi da postavim prioritete. Međutim, posle nekoliko meseci razdvojenosti, u trenutku slabosti, ponovo smo se sreli. U ovom trenutku nismo razgovarali o deci. Nedostajao mi je i želela sam ga nazad. Sada shvatam da je to bila velika greška.

Naša seksualna hemija je bila bez premca i ja sam očajnički pokušavala da ignorišem ovu silnu želju za decom. Dobro smo se nadopunjavali u spavaćoj sobi i sad vidim da sam se time zaslepela. Pokušala sam da se oporavim, počela sam da radim na svom telu, čak sam se prijavila na državno takmičenje u bikiniju, na kojem sam pobedila. Ali moje samopouzdanje je bilo na niskom nivou. Kako sam se sve više približavala menopauzi, osećala sam paniku da nikada nećemo imati decu i da nikada neću postati mama. Za mene je to bilo simbolično za čitav naš odnos – i ja sam se zasitila osećanja anksioznosti i razočaranja. Bol u mom srcu, čežnja za bebom, nije nestala samo zato što je Džejms otišao. Svaki dan se pitam šta me je navelo da ostanem. Ali shvatila sam da mi ne treba muškarac da bih postala majka i tek tada sam počela da gledam u budućnost.

Sada imam 49 godina i znam da su moje šanse da prirodno rodim bebu neverovatno male. Pokušavam da sredim svoje finansije kako bih umesto toga mogla da usvojim decu. Od raskida sa Džejmsom, uglavnom sam sama. Ne mogu da se zamaram sa muškarcem. Dala sam se nekome svim srcem i na kraju sam se razočarala. Ostao sam duže nego što je trebalo i platio sam cenu. To su bile moje plodne godine, a sada sam sama i bez dece. Ali pokušavam da gledam sa svetlije strane svaki dan. Fokusirana sam na svoje zdravlje i jogu. Mnogo radim na sebi i živim život na najbolji mogući način“. – Moja poruka drugim ženama je zaista: molim vas, ne gubite vreme. Muškarci mogu da nastave dalje i da imaju decu sa mlađim ženama, ali mi nemamo tu opciju. Nikada ne dozvolite seksu da vam pomuti rasuđivanje jer biste zbog toga mogli žaliti do kraja života – zaključila je ona, piše The Sun.

BONUS VIDEO


Read More