Dečko je KIDNAPOVAO, a onda izbacio iz kombija: Ostala je PARALIZOVANA, a sada se dogodilo ČUDO – "Anđela nije želela da umre"

Kada je 19-godišnja Anđela Linn izbačena iz vozila koje se kretalo brzinom od skoro 100 km/h u septembru 2020, doktori su očekivali najgore

Borba za njen život bila je duga i teška. Ipak, zahvaljujući odlučnosti njenih najmilijih i samog Angela, 22-godišnja žena se polako oporavlja.

Dramatični događaji odigrali su se 17. septembra 2020. Anđela Lin, tada 19-godišnja, bila je u kombiju sa svojim dečkom Čejem Bovskil i njegovim kolegom. Došlo je do svađe između partnera, pa je Anđela zaustavila kombi i uznemirena izašao iz automobila.

Bovskil je tada uzviknuo — kako je i sam priznao tokom suđenja — da mrzi Anđelu i da nikada više nije želeo da je vidi. Posle nekoliko sekundi iskočio je iz automobila i uneo je nazad u kombi. Do danas nije poznato šta se tačno dogodilo u belom kombiju, koji je sa škripavim gumama vozio ka britanskom autoputu A6.

Tragedija 

Šta je bilo dalje, međutim, poznato je. Iznenada je Anđela ispala iz vozila koje se kretalo brzinom od skoro 100 km/h. Tužilaštvo je verovalo da ju je dečko izbacio, ali to nije moglo da se dokaže. Bovskill je tvrdio da je Anđela sama iskočila.

U međuvremenu se ispostavilo da je čovek kontrolisao Anđelu na svakom koraku. Slao joj je ponižavajuće poruke, vređao je, prozivao je, rušio njeno samopouzdanje. Konačno, 2022. godine, Bovskill je osuđen na 7,5 godina zatvora. Prema rečima Anđelinih roditelja, ova kazna je bila smešno niska. Pogotovo što je – kako su rekli – njihova ćerka „doživotno osuđena” na invalidska kolica.

Anđelina majka je od početka govorila da ne veruje u priču Čeja. “Moja ćerka je i sama bila vozač i išli su 100 km/h. Znala bi rizik da iskoči iz automobila koji juri. A Anđela nije želela da umre. Da je zaista htela da iskoči, čekala bi da auto uspori pre kružnog toka”, rekla je.

Borba za zdravlje Anđele

Anđela je teško povređena. Nije mogla da se kreće ili govori i bila joj je potrebna 24-časovna nega. Međutim, kako saznajemo iz novog dokumentarca Kanala 4 „Otmica Anđele Line”, skoro trogodišnja bitka za zdravlje Anđele konačno je počela da se isplaćuje.

U programu, koji je premijerno prikazan 9. maja, govore devojčicini roditelji, Niki i Patrik, koji vode kompaniju za čišćenje. Kako su naglasili, pre nego što su pristali da učestvuju u programu, od Anđele su dobili blagoslov. Pa, kako se ispostavilo, iako Anđela još uvek nije povratila svoj govor, možete se komunicirati sa njom!

Kako je Niki rekla, lekari u početku njenoj ćerki nisu davali mnogo šanse. U Kraljičinom medicinskom centru u Notingemu, Anđela je tri puta primila poslednje obrede. Ali majka ju je i dalje molila: “Molim te, ne ostavljaj me.”

Put ka boljem

Anđela se, na iznenađenje lekara, probudila iz kome. Ubrzo je prebačena na odeljenje za rehabilitaciju, čije ime – kako piše “San” – ne može da se otkrije radi bezbednosti devojčice.

Nakon nesreće, Anđelin rođak Fahren Davis pokrenuo je prikupljanje sredstava na stranici Go FundMe. Ljubazni stranci su donirali 200.000. funti za rehabilitaciju devojčice. „Bili smo veoma dirnuti“, prokomentarisala je Niki njihovu velikodušnost. Sredstva su u potpunosti utrošena na adaptaciju njihovog stana Anđelinim potrebama. Čim se renoviranje završi, Anđela će se vratiti kući.

Sama Anđela je napravila ogromne korake u svojoj rehabilitaciji. Ona komunicira sa svojom porodicom koristeći iPad – voljeni pišu pitanja na njemu, a ona ukucava odgovore. Anđela je takođe savladala mahanje, bacanje petice i palac gore.

Niki je ispričala i o zajedničkoj kupovini u koju su otišli ​​pre nekog vremena. Kako je napomenula, Anđela je odmah uputila majku u pravcu prodavnice Calvin Klein. „Tamo je potrošila bogatstvo, tačno je znala šta želi“, nasmejala se Niki.

Povodom premijere dokumentarca, sa njenom rodbinom razgovarao je i reporter „Sanca”. Kako se ispostavilo, nedavno je 22-godišnjakinja prvi put nakon nesreće bila na nogama! Njena majka se nada da će Anđela uskoro početi da priča i ispriča šta se tačno dogodilo 17. septembra 2020.

BONUS VIDEO

Read More