Glumačka diva sve ostavila bez teksta: Originalni stajling je oduševio, a posebnu jačinu nosi njena poruka!

Na otvaranju Kanskog festivala 2023. pojava britanske glumače legende Helen Miren nije mogla da prođe nezapaženo. Glumica je boju svoje haljine uparila sa bojom kose.

Helen Miren 77-godišnja glumica prisustvovala je svečanom otvaranju i premijeri filma „Jeanne du Barri“ prve večeri otvaranja Kanskog festivala.

A neobična plava frizura savršeno je dopunjavala plavu haljinu „Del Core“, koja je ko salivena odgovarala njenoj figuri i srebrnim sandalama, dok je u rukama nosila lepezu sa natpisom #vorthit (vredi!) velikim slovima.

Sa 77 godina Mirenova izgleda bolje nego kada se prvi put pojavila na sceni 80-ih godina. Svoj izgled pripisuje samopouzdanju koje, tvrdi, može da se stekne samo s godinama.

– Kako starite, vaš život postaje ispunjeniji. Postajete mudriji, neizbežno, jer znate više stvari. Prvi put kada sam došla u Kan bilo je tako intimno, zastrašujuće i neodoljivo. Sada mogu da se smejem tome i uživam. Ja to doživljavam kao performans. Morate da imate haljinu koja vam pristaje. Idealna haljina je udobna, ali to je prilično idealistično jer mnoge od ovih haljina nisu udobne, ali izgledaju neverovatno – rekla je za britanski “Vog”.

Kada su posredi pravila lepote, Miren smatra da ne bi trebalo da postoje i da ih, na sreću ima sve manje.

– Odrasla sam u svetu u kome su postojale svakakva pravila što se tiče žena, a onda sam videla ljude poput Madone kako dolaze i krše ih sve. Ona je bila potpuno žena po mom srcu. Sva pravila su stvorena da bi se prekršila – ističe Miren i dodaje da ima samo jedno pravilo kojeg se pridržava, a vezano je za prihvatanje:

– Prihvatanjem onoga što jeste, pronalaženjem poverenja u to i neopiranje tome je najbolji savet za lepotu. Znate, čim steknete samopouzdanje i ne pokušavate da budete nešto što niste, sve u vezi s vama se opušta: vaše lice se opušta, vaši mišići se opuštaju, vi ste srećni, piše “Ona”.

Read More