Ako se stalno budite između 3 i 5 ujutru, telo vam poručuje važnu stvar: Buđenje tačno sat posle ponoći je veliko upozorenje

Da li se redovno budite u isto vreme noću? Pospani, umorani, razdražljivi? Kineski sat, ili “sat bioloških organa”, će vam reći šta ovo može da govori o vašem zdravlju

Biološki organski sat je filozofija prema kojoj se dan deli na dvočasovne delove, od kojih je svaki dodeljen drugom organu. Ideja o satu se koristi u akupunkturi u dijagnostici, jer simptomi koji se javljaju redovno u isto vreme mogu ukazivati na probleme sa organom koji u to vreme ima svoj period aktivnosti. Stoga, buđenje u isto vreme svakog dana (ili skoro svakog dana) može biti poruka da jedan od naših organa pokušava da privuče našu pažnju.

Buđenje odmah nakon prvog sna

Pod velikim ste stresom i imate simptome anksioznosti. Meditacije, pozitivna mišljenja, relaksacija i vežbe istezanja vratiće vas u san.

Budite se između 23:00 i 24:00 

Ovo je period aktivnosti žučne kese. U takvoj situaciji vredi razmisliti o promeni ishrane i odustajanju od nezdravih masti. Prema Kineskom satu, to takođe može da znači da imate mnogo žaljenja (žuči) prema drugim ljudima. Tada će prihvatanje i oproštaj pomoći.

Budi se između 1:00 i 3:00

To je period jetre. Možda je njen rad poremećen. Vredi razmisliti o promeni ishrane i detoksikaciji. 

Budi se između 3:00 i 5:00

Vreme je za čišćenje debelog creva. Zbog toga mnogi ljudi započinju dan odlaskom u toalet. Emocionalno, ovo vreme je povezano sa nestrpljenjem, osećajem stagnacije i nelagodnosti povezanom sa ograničenim mogućnostima za lični razvoj.

Read More