Stalno kupujete pogrešne bruseve? Evo kako da izmerite koja veličina vam najviše odgovara

Koliko puta vam se dopao neki brushalter, ali niste bile sigurne da li je dobar za vas?

To je vrlo lako proveriti, a mi vam dajemo uputstva kako da izračunate koja veličina je najbolja za vas. Sve što treba da uradite jeste da obučete lagani brus bez jastučića i da uzmete krojački metar.

Istraživanja pokazuju da iznenađujuće mali broj žena nosi brushaltere odgovarajuće veličine. Uz pomoć ovoga kalkulatora proverite jeste li i vi među njima. Da biste saznali koja veličina brusa vam najviše odgovara, ne morate uopšte da izlazite iz udobnosti svje kuće.

Kako ovaj kalkulator funkcioniše?

Znate da se veličina grudnjaka ogleda u jednom slovu i broju koji stoji tik uz njega. To slovo označava dubinu korpi i može biti A, B, C, D, E, F…itd.

Obim koji se meri ispod grudi, preko leđa je osnovna veličina grudnjaka: 65, 70, 75, 80, 85 i dalje. Ako se vaša mera ne poklopi u potpunosti sa nekim od ovih brojeva, vi probajte oba (na primer i 70B i 75B) i izaberite onaj u kome se osećate komotnije.

Da biste odredile svoju veličinu korpe, pratite sledeće korake. Mernu traku postavite preko grudi i zabeležite dobijenu meru. Onu veličinu koju ste dobile maločas kada ste se merile ispod grudi oduzmite od broja koji ste dobile sada (merenjem preko grudi) i zabeležite tu vrednost.

Ta razlika je veličina (slovo) vaše korpe i to gledate po sledećem sistemu razlike: AA=10-11 cm razlike, A=12-13 cm razlike, B=14-15 cm razlike, C=16-17 cm razlike, D=18-19 cm razlike, E=20-21 cm razlike, F=22-23 cm razlike, G=24-25 cm razlike, H=26-27 cm razlike, I=28-29 cm razlike, J=30-31 cm razlike, K=32-33.

Dakle, ako ste dobile merenjem preko grudi rezultat 92, a merenjem ispod grudi 74, razlika je 18, što znači da vam je neophodna veličina 75D.

Read More