Ovaj trik sa korektorom osvaja bjuti svet: Daje predivan sjaj i pojačava prirodno rumenilo

Osim koketnog šarma rumenih obraza, stavljanje rumenila ispod očiju je nov bjuti trend

U svetu šminke koji se stalno razvija, gdje inovacije neprestano pomiču granice konvencionalnih tehnika lepote, pojavio se iznenađujući trend. Prema TikToku i renomiranim šminkerima, nanošenje rumenila ispod korektora najnovija je tehnika koja osvaja bjuti svet, obećavajući pojačano prirodno rumenilo i ravnomernu korekciju boje.

Šminkerka Omajma Remzi, proslavljena radom sa zvezdama kao što su Sidni Svoni i Hejli Lu Ričardson, objašnjava privlačnost ove tehnike: “Volim koristiti rumenilo na način koji je sličan strobingu — naneti ga ispod korektora ili baze kako bi zasijalo. Kada se pravilno izvede, može dati predivan sjaj.” 

Osim koketnog šarma rumenih obraza, stavljanje rumenila ispod očiju nudi dodatnu dimenziju svetline. Guči Vestman, suosnivač Westman Ateliera i iskusni šminker, objašnjava: “Stavljanje rumenila na obraze i malo više u područje ispod očiju nešto je što sam uvek činio kako bih sprečio podočnjake.” Nadalje sugeriše da dobro raspoređeni dodaci rumenila mogu poslužiti kao kamuflaža za tamne mrlje na nosu i čelu, umesto da se oslanjaju isključivo na jaku primenu korektora. Ovaj pristup podstiče izvorniji i prirodniji ten.

Za besprekornu izvedbu, preporučljivo je odlučiti se za formule rumenila koja se mogu nadograđivati ​​i mešati. Remzi preporučuje korištenje kremastih ili tečnih rumenila, naročito kada se nanose ispod pudera ili korektora. Cilj je zadržati karakterističnu svežinu trenda, izbegavajući pojavu teške šminke.

Ono što razlikuje ovaj trend je njegova sposobnost da potakne dublju povezanost sa umećem samog šminkanja. Umesto da samo prikriva nesavršenosti, ova tehnika podstiče kreativni proces oslikavanja lica. 

“Uvek je zabavno videti kako TikTok koristi uvežbane metode šminkanja i kroz igru ​​dolazi do novih trendova”, kaže Remzi. “Apsolutno volim ljude koji su kreativni sa šminkom.” 

Read More