Ne bacajte pare na skupe kreme: Trik za meka stopala od dva jeftina sastojka, a rezultati su odlični

TikTok trik za meke pete postao je viralan upravo zahvaljujući tome što ne zahteva kupovinu novih proizvoda, već sve što je potrebno najverovatnije već imate, a rezultati su odlični

Leto se možda lagano ali sigurno bliži kraju, ali to ne znači da je vreme da kažete zbogom otvorenoj ili poluotvorenoj obući kakve su sling-back cipele koje su jedne od najpopularnijih modela. 

Međutim, problem sa ovakvim modelima je upavo to što u prvi plan ističu stopala, sa akcentom na pete, što može biti problem ako ne radite redovno pedikir

Pete

Shutterstock

 

U isti mah, mnogi posežu za skupim kremama koje ne daju uvek rezultate, a isti je slučaj i sa turpijama koje, doduše, skidaju mrtvi sloj kože, ali nedovoljno da bi ostavili stopala meka i bez pukotina. 

Iako je najbolje da makar jednom u par nedelja odete kod pedikira, ukoliko ste ljubitelji “uradi sam” varijanti, verujemo da niste znali da lepe i negovane pete možete dobiti samo uz pomoć dva sastojka koja verovatno već imate u kući. 

Sve što vam je potrebno je alkohol 70% i glicerin, iako ovaj trik komotno možete izvesti i samo sa glicerinom. 

Potrebno je da stopala lepo potopite, i ukoliko je potrebno odradite balgi piling, a potom potpuno osušite. U posebnu bočicu sipajte u razmeri 1:1 glicerin i alkohol, a kroz 2 nedelje trebalo bi da razmera bude 70% glicerin, a 30% alkohol.

Nanesite mešavinu na stopala i dobro umasirajte. Postupak ponavljajte ujutru i uveče, a videćete da će vaše pete gotovo instant biti mekanije na dodir. 

Pete

Shutterstock

 

Ipak, vodite računa jer alkohol na duže staze isušuje kožu, te je preporuka da, ukoliko vidite da do toga dolazi, koristite samo glicerin. 

Sa redovnim pedikirom i ovim “diy” trikom, možete biti sigurni da ćete uvek imati lepa stopala, i to ne samo tokom leta. 

Read More