Provokativni video o ženama digao planetu na noge: "Izgledaj vrelo, uvuci stomak, podigni grudi, budi veličina nula, dupla nula, …ne budi ništa"

Glumica Sintija Nikson, poznatija kao Miranda iz serije “Seks i grad”, snimila je kratak film o ženama, koji je za jedan dan obišao ceo svet.

“Budi dama, rekli su oni…” je naziv ovog projekta, a u njemu možete videti baš svaki segment koji čini život jedne žene i ono što se njima nameće.

Poznati režiser i fotograf Pol MekLin napravio je pravi bum ovim filmom, a nema dame koja se u ovim rečima nije pronašla.

Video je praćen veoma zanimljivim kadrovima ženskog tela.

niranda

Printscreen/Youtube

 

“Budi dama, rekli su oni. Suknja ti je prekratka. Košulja ti je preduga. Pantalone su ti preuske. Ne pokazuj toliko kože. Pokrij se. Ostavi nešto mašti. Ne iskušavaj. Muškarci se ne mogu kontrolisati. Muškarci imaju potrebe. Izgledaj s*ksi. Izgledaj vrelo. Ne budi tako provokativna. Vi to tražite.”

niranda

Printscreen/Youtube

 

“Nosi crno. Nosi potpetice. Previše si obučena. Premalo si obučena. Izgledaš kao da si se opustila. Budi dama, rekli su. Ne budi previše debela. Ne budi previše mršava. Pojedi sve. Smršaj. Prestani da jedeš toliko. Ne jedi prebrzo. Naruči salatu. Ne jedi ugljene hidrate. Preskoči desert. Moraš da smršaš. Idi na dijetom. Bože, izgledaš kao kostur. Zašto jednostavno ne jedeš? Izgledaš izmučeno. Izgledaš bolesno. Muškarci vole žene s mesom na kostima. Budi veličina nula. Budi dupla nula. Ne budi ništa. Budi manje od ničega.”

niranda

Printscreen/Youtube

 

“Budi dama, rekli su. Ukloni dlake sa tela. Izbeli ovo. Izbeli ono. Posvetli kožu. Prekrij ožiljke. Sakrij strije. Povećaj usne. Botoksiraj svoje bore. Zategni lice. Stisni trbuh. Podigni grudi. Izgledaj prirodno. Previše se trudiš. Izgledaš preterano. Muškarci ne vole devojke koje se previše trude. Budi dama, rekli su. Nosi šminku. Istakni jagodice. Poravnaj kapke. Popuni svoje obrve. Produži trepavice. Oboji usne. Puder, rumenilo, bronzer, sjaj. Kosa ti je prekratka. Kosa ti je preduga. Ofarbaj kosu. Ne u plavo, to izgleda neprirodno. Izgledaj mlado. Staro je ružno. Muškarci ne vole ružno.”

niranda

Printscreen/Youtube

 

“Budi dama, rekli su. Čuvaj se. Budi čista. Ne budi kurva. Ne spavaj naokolo. Muškarci ne vole drolje. Ne budi oprezna. Ne budi tako uskogruda. Smej se više. Ugodni ljudi. Budi iskusna. Budite seksipilna. Budi nevina. Budi prljava. Budi cool devojka. Ne budi poput ostalih devojaka. Budi dama, rekli su. Ne pričaj preglasno Ne pričaj previše. Ne plaši se. Zašto si tako jadna? Ne budi kučka. Ne budi tako naređujuća. Ne budi tako emotivna. Ne plači. Ne viči. Ne psuj. Izdrži bol. Ne žali se. Složi mu odeću. Skuvaj mu večeru. Neka bude srećan. To je ženski posao. Bićeš dobra žena jednog dana.”

“Uzmi njegovo prezime. Zadržala si prezime? Luda feministkinja. Daj mu decu. Ne želiš decu? Hoćeš jednog dana. Predomislićeš se. Budite dama, rekli su. Ne dozvoli da te siluju. Ne pij previše. Ne izlazi prekasno. Nemoj da se napiješ. Nemoj da se smeješ strancima. Ne izlazi noću. Ne veruj nikome. Nemoj reći da. Nemoj reći ne. Samo ‘budi dama’ rekli su.”

niranda

Printscreen/Youtube

 

Kako god, muškarci baš nisu oduševljeni pomenutim filmom i smatraju ga manipulacijom:

“Odvratan video na više nivoa. Podlo satkan da žene baci u depresiju ili bes, i dalji ponor. Površno izvrtanje i sugerisanje toliko lošeg manipulatora sakrivenih emocija, da vređa inteligenciju većine žena. Ne znam ko je ova, ali zlonamerna je ženama do srži. Ona to živi. Užas”.

Read More