Opasan trend kruži društvenim mrežama: Milion žena je naselo, htele da se reše peruti, pa sebi napravile pakao

Opasni saveti koji kruže na društvenim mrežama mogu da vam učine više štete, nego koristi! Ovaj trik sa TikToka može da vam uništi kožu glave i učini da kosa opadne

Neretko ulazimo na društvene mreže, prvenstveno na Tik Tok, Fejsbuk i Instagram, kako bismo na jeftin i brz način pronašli rešenje za negu kose ili kože. Međutim, ovaj video koji je postao viralan, člst je dokaz da ne treba da nasedamo na svakakve trikove, jer su neki neefikasni, a neki čak i vrlo opasni.

Upravo je jedan takav savet privukao pažnju stručnjakinje za negu kose, Nikol Peti, koja je upozorila na video koji kruži Tiktokom, a koji navodno otkriva kako da se otarasite peruti.

U videu može jasno da se vidi kako devojka na kosu stavlja glikolnu kiselinu. Ova korisnica istakla je kako joj je kosa nakon dva meseca sjajnija, jača i bez peruti. Stručnjakinja Peti, ipak se ne slaže sa njom, te je upozorila da korišćenje ove kiseline može da izazove opekotine na koži glave.

– S obzirom na to da se ovaj sastojak koristi za lice, i u tom slučaju morate da budete obazrivi. Ukoliko dovoljno ne istražite koliki je procenat glikolne kiseline, vrlo lako možete da spržite kožu – objasnila je ona.

– Što je niža pH vrednost u kiselini, to će ona biti jača – dala je savet svima prilikom kupovine i odabira iste. Opekotine na temenu mogu da izazovu brojne probleme, a neki od njih su, povećana suvoća, više peruti, kao i potencijalno opadanje kose.

Read More