Influenserka podella svoj bjuti trik: Košta samo 200 dinara, koža če vam biti blistava i negovana

Popularna influenserka podelila je svoju tajnu nege kože, za koju se kune da je naravila čuda za njeno lice

Poslednjih godina, vazelin je mnogima omiljeno sredstvo za negu kože.

Ne samo što je jeftin, pa se može kupiti za oko 250 dinara i manje, vazelin je jako učinkovit i sprečava gubitak vode, neophodne za elastičnost i hidriranost kože. Vazelin predstavlja mešavinu mineralnih ulja i voskova, koji zajedno formiraju polučvrstu supstancu nalik na žele, a nije se puno menjao otkako je, u 19. veku, otkriven.

vazelin

Shutterstock

 

Ipak, morate biti na oprezu kada koristite vazelin, iako on ne iritira kožu.

Influenserka Kiša Ist, koja ima preko 70 hiljada Instagram pratilaca, podelila je preko nekoliko meseci svoje iskustvo sa vazelinom.

Na TikToku se pojavio video-snimak na kome je ova influenserka objašnjavala kako je koristila vazelin i time, navodno, dovela kožu do savršenstva za svega nekoliko dana. Naravno, ovakve savete uvek prihvatajte s rezervom i najpre se konsultujte sa svojim dermatologom.

– Kad sam se ujutro probudila, bila sam u šoku, a moj suprug je poludeo. Prvi put kad sam stavila vazelin na lice, mislila sam da će mi koža ujutro biti užasna. Međutim, kada sam lice umila mlakom vodom, koža mi se učinila kao da sam izašla iz luksuznog salona – ispričala je ona.

Vazelin se često koristi kao baza u kremama, balzamima i losionima, a opšta preporuka je da se koristi u večernjim satima. Nanošenje vazelina na lice, kako se navodi, umiruje suvu i ispucalu kožu i čini je mekom i hidriranom.

Read More