Imaćete najlepšu terasu u komšiluku: Posadite jesenje cveće koje će raskošno cvetati do prvog snega

Pošto je cveće koje ste do sada imali počelo da vene, pravi je trenutak da posadite tri cveta koja su otporna na hladnoću. Mirisaće i krasiti vam terasu ili dvorište do snega.

Dan i noć

Divni veliki cvetovi ljubičaste boje, sa primesama bele ili žute neko zove ljubičicama, neko maćuhicama, ali najpoznatije je kao dan i noć.

cveće

Shutterstock

 

Otporno je i veoma dobro podnosi promenu vremena. U septmebru se sadi, ali da ne biste čekali da poraste, kupite ono posađeno u saksije i krasiće vam dvorište ili balkon tokom hladnih dana.

cveće

Shutterstock

 

Hrizanteme

Važi za jedan od najlepših jesenjih cvetova, a imaju simboliku moći. Ako želite da vam bašta ili terasa izgledaju šareno, posadite više boja. Ova jesenja ruža trajaće dugo i ništa lepše od nje neće postojati u bašti, piše Stil. Samo je važno da odaberete mesto gde neće biti izložena jakom vetru.

cveće

Shutterstock

 

Vresak

Vresak se uzgaja vrlo lako. To je zimzeleno grmlje sa malim cvetovima u obliku zvona različitih nijansi. Ne zahtevaju posebnu negu i bujno cvetaju od septembra do prvih mrazeva. Mogu se saditi od ranog proleća do kasne jeseni. Vole sunčana mesta i lagana, dobro drenirana tla.

Read More