Promene su neverovatne: Pet ključnih stvari koje se dešavaju sa licem kada se dugo ne šminkate

Žene koje su odložile šminku na duži period primetile su promene na licu, ali su se i osećale drugačije, pokazalo je istraživanje sajta BrightSide, u saradnji s kompanijom “Kenabo”, koja se bavi proizvodnjom kozmetike. Pet je ključnih stvari, pa saznajte koje su to promene koje se dese.

Nećete više biti stranac u ogledalu

Dok su se šminkale, žene su navikle da u ogledalu vide jednu osobu, dok, kada skinu šminku, pred njima kao da stoji “neko drugi”. Isto je i obrnuto, kada se dugo ne šminkate, našminkano lice delovaće vam kao lice stranca.

Koža je otpornija

Pojedini proizvodi za šminkanje isušuju kožu i oštećuju je. Za lice bez šminke je potreban samo zaštitni faktor protiv UV zračenja.

Skidanje šminke

Shutterstock

 

Mlađi izgled

Kako je istraživanje pokazalo, žene srednje dobi su izgledale mlađe, a poznato je da mlađe devojke koje koriste jaču šminku izgledaju starije. Zanimljivo je i da se žene koje svakodnevno nose šminku osećaju starije.

Uz prirodan izgled delovaćete prijateljski raspoloženi u očima drugih

Lice bez šminke deluje više prijateljski i toplije nego našminkano lice. Jaka šminka čini vas nepristupačnom u očima drugih, prenosi B92.

Skidanje šminke

Shutterstock

 

Bez šminke je kože zdravija i lakše ćete je negovati

Kada koristite samo malo šminke, nisu vam potrebni ni česti tretmani lica, već je dovoljno redovno umivanje i dobra krema. Od teže šminke, naročito ako je svakog dana nanosite, koža se teže oporavlja.

Read More