Imate li ovakve izrasline: Evo kako da ih se rešite preko noći

To je benigna formacija koja obično ne izaziva probleme, ali ponekad može izazvati druge simptome ili biti znak ranog artritisa

Ganglion ili higroma, poznat kao mrtva kost je cista koja nastaje iz tkiva koje oblaže zglobove i tetive. Najčešće se pojavljuje na zglobu, ali se može formirati i na drugim mestima, na primer na kolenima, skočnim zglobovima ili stopalima.

To je benigna formacija koja obično ne izaziva probleme, ali ponekad može izazvati druge simptome ili biti znak ranog artritisa. Da biste ga se rešili bez operacije, isprobajte ovaj prirodni metod.

Uzmite “ranjenu” biljku – debelu koku, skinite opnu sa liske, i stavite lisku na nju. Umotajte najlonskom folijom, pa zavežite preko nje, npr. krpom da ne padne ostaviti tako preko noći. Skinite ga sledećeg dana. Ako se radilo o vodenoj cisti, ranjenik će izazvati „puknuće“.

Nakon uklanjanja, možete osetiti blagi svrab koji će brzo proći. Međutim, čini se da na sličan način čisti masno tkivo, pa ako je to ono o čemu pričate, isprobajte ovaj metod. Masno tkivo se uklanja oblogama od listova bokvice.

Sedam dana pre spavanja stavite jedan po jedan list na izrast, prekrijte sa malo vate i zalepite lepljivom trakom. Masno tkivo treba brzo da nestane.

Read More