"Mislio sam da jedem zdravo, a udebljao sam se 10 kilograma": Poznati doktor otkrio koliku štetu telu pravi pogrešan izbor doručka

Telo njegove supruge nije reagovalo na isti način na ovu vrstu doručka. Zato je istakao važnost individualnog eksperimentisanja kada je u pitanju izbor doručka

Svetski poznati doktor Tim Spector je u jednoj od svojih mnogobrojnih epizoda o prehrani koja se može pratiti na njegovom IouTube kanalu – govorio i o doručku. Objasnio je kako je na vlastitom primeru shvatio koliku štetu može nanijeti telu pogrešnim izborom doručka.

Popularni stručnjak je objasnio sledeće stvari.

Pojavili se zdravstveni problemi

Primetio je da je nakon doručka, koji je praktikovao godinama, došlo do naglog rasta šećera u krvi, iako je mislio da se zdravo hrani. “Mislio sam da jedem zdravo, a udebljao sam se 10 kilograma”, rekao je doktor.

Njegov doručak se sastojao od tosta i marmelade, uz šoljicu čaja i čašu ceđenog soka od narandže.To ga je navelo da pokuša jeste druge kombinacije, prateći ono što je dobro za njegovo telo.

Istovremeno, telo njegove supruge nije reagovalo na isti način na ovu vrstu doručka. Zato je istakao važnost individualnog eksperimentisanja kada je u pitanju izbor doručka.

Morao promeniti doručak

Nakon istraživanja, doktor Tim Spector otkrio je kakav mu doručak najbolje odgovara i najbolje deluje na njegovom telu. Sada ujutro jede doručak sa visokim sadržajem masti, koji se sastoji od punomasnog jogurta s orahom, semenkama i bobicama.

“Ujutro jedem punomasni jogurt s malo orašastih plodova i semenki i dodam šta god imam, bilo smrznuto ili sveže. Čaj sam zamenio kafom”, rekao je. “Bila je to radikalna razlika. Nisam imao porast šećera u krvi. Takođe, nisam se osećao drago na poslu već u 11 sati, kao nakon tosta s marmeladom i čajem”, rekao je doktor.

Read More