Devojka je otišla na LIPOSUKCIJU i posle operacije UMRLA: Stručnjaci upozoravaju da NE POSEĆUJETE ovakve klinike NIPOŠTO

Tridesetogodišnja Irkinja umrla je nakon barijatrijske operacije, tj. liposukcije u Turskoj. Još uvek je nepoznat uzrok smrti, a Ministarstvo spoljnih poslova Irske upozorava da je bilo više ovakvih slučajeva da pacijent podlegne prilikom estetske operacije, prenosi Miror.

Važno je da se građani dobro raspitaju pre nego što se usude na ovaj korak.

Porodica Irkinje sada radi na tome da njeno telo vrati kući. Kako prenosi Miror, oni dobijaju konzularnu pomoć od irskog Ministarstva spoljnih poslova.

Nakon njene smrti glavno pitanje u irskoj javnosti jeste zašto se sve više tamošnjih državljana odlučuje za operacije u Turskoj.

Iz ministarstva spoljnih poslova navode da su uzrok toga ogromne liste čekanja i nedostatak dostupnosti nekih procedura u Irskoj i Velikoj Britaniji.

Međutim, ministarstvo upozorava sve koji razmišljaju o putovanju na medicinske procedure da budu svesni svih rizika i da prethodno pažljivo razgovaraju o svojim planovima sa svojim lekarom, stomatologom ili specijalistom.

– Pojedinci takođe treba da se upoznaju sa bilo kojim naknadnim tretmanom ili procesom koji može biti potreban, i biti svesni da mogu naići na poteškoće u komunikaciji u okruženju koje ne govori engleski – navelo je ministarstvo.

Takođe, kada je reč o liposukciji, mnogi se za Tursku odlučuju jer je u njoj izvođenje zahvata jeftinije.

Na primer, ljudi koji žele da smršaju mogu da urade liposukciju za 3.500 evra, uključujući hotele i letove.

Inače, nedavno je objavljeno i da je 20 Britanaca umrlo tokom medicinskih putovanja u Tursku od januara 2019. godine.

BONUS VIDEO