Sjajan trik iz vojske pomoći će vam da zaspite za 2 minuta: Oni koji su probali tvrde da deluje i da ne postoji bolja tehnika

Ova je tehnika razvijena u vojsci kako bi vojnici mogli da spavaju u bilo koje vreme, na bilo kom mestu, čak i na bojnom polju kada je okruženje krajnje neprijatno i bučno

Džastin Agustin je fitnes trener koji aktivno na društvenim mrežama deli savete o fitnesu i vežbanju. Naime, Džastin je na ovoj društvenoj mreži pokazao trik kako da zaspite za dva minuta, odnosno pravu tehniku spavanja, za koju tvrdi da se koristi u vojsci.

-Ova je tehnika razvijena u vojsci kako bi vojnici mogli da spavaju u bilo koje vreme, na bilo kom mestu, čak i na bojnom polju kada je okruženje krajnje neprijatno i bučno – rekao je on na početku videa.

Kako funkcioniše tehnika?

Džastin je objasnio da su njegova istraživanja osmišljena prvenstveno za borbene pilote, koji moraju biti 100 posto fokusirani i paziti na reflekse, te da bi nedostatak sna mogao da donese velike probleme.

– Za početak duboko udahnite i postepeno opuštajte svaki deo tela. Započnite s opuštanjem mišića na čelu, a zatim opustite oči, obraze, vilicu i usresredite se na disanje. Nakon toga slede vrat i ramena. Pazite da ramena nisu napeta. Spustite ih što niže možete i neka vam ruke budu labave”, objasnio je on.

– Zamislite kako ležite u čamcu na mirnom jezeru, a iznad vas je samo čisto plavo nebo. Ako to ne upali, probajte da zamislite da ležite na crnoj mreži za ljuljanje u mrklom mraku. Ako osećate da vam misli skreću na nešto drugo, ponavljajte u sebi 10 sekundi: ‘opusti se, opusti se… – otkrio je.

On je istakao da ovu tehniku treba da vežbate svako veče bar šest nedelja kako bi se videli rezultati. Navodno, 96 posto ljudi koji su svladali ovu tehniku može da zaspi dva minuta nakon što zatvore oči, tvrdi on.

Njegov video prikupio je veliki broj komentara korisnika koji su oprobali ovu tehniku tvrdeći da deluje.

“Ja sam bio vojnik i tako su me učili”, “Imao sam profesora psihologije na fakultetu koji je veteran. On nam je ovo predavao. Definitivno deluje”, “Moj me doktor naučio ovu tehniku kad sam imao nesanicu zbog PTSP-a. Verujte mi, deluje nakon što vežbate svako veče”, samo su neki od komentara korisnika TikToka.

Read More