Da li ste čuli za noćni razvod? Sve je popularniji među parovima, kažu da im osveži brak!

Sve više parova smatra da je noćni razvod nešto fantastično. Odmorniji su, bolje raspoloženi, a i brak im je bolji.

Sve više parova smatra da je noćni razvod odličan, jer se u odvojenim sobama lepo naspavaju. Ovo kaže stručnjak za spavanje Vendi Troksel, koja je sociolog i autor knjige „Deljenje pokrivača: Vodič za bolji san svakog para“.

Kada je reč o zdravlju, loš san je itekako loš. Naime, manje od 7 sati spavanja povezano je s većim rizikom od dijabetesa, moždanog udara, kardiovaskularnih bolesti i demencije, otkrili su naučnici Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Postoji i emocionalni problem.

– Nedostatak sna može uticati na ključne aspekte funkcionisanja veze, kao što su vaše raspoloženje, nivo frustracije, tolerancija, empatija i sposobnost da komunicirate s partnerom i drugim važnim ljudima u vašoj vezi i životu – upozorila je.

Loš san, a posledično i loše raspoloženje, čine ljude manje sposobnim da se nose sa svakodnevicom i nevoljama, naglasio je stručnjak za spavanje dr Raj Dasgupta, vanredni profesor kliničke medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Južna Kalifornija.

Vendi Troksel je naglasila da je parovi često pitaju je li to loše za vezu, ako spavaju u odvojenim sobama i dodaje da to ima niz prednosti. Istraživanje koje je uradila sa svojim Timom pokazalo je da je dobro odmorena osoba bolji sagovornik, srećnija je, empatičnija, privlačnija i zabavnija. A sve je to bitno za razvoj i održavanje stabilne veze.

Odvojeno spavanje može pomoći parovima da budu srećniji, manje ljuti i da više uživaju ​​u zajedničkom vremenu u krevetu, kaže Vendi Troksel.

Bonus video:

Read More