Oporavite požutelo i osušeno cveće: Ovaj rastvor će sprečiti truljenje sobne biljke, za 2 dana će početi da buja!

Trik sa ovim ratsvorom održaće sobne biljke u životu, oporaviće ih i počeće da bujaju.

Mnoge žene vole da imaju sobne biljke, ali gajenje cveća nije lako – zahteva vreme i posvećenost. Sušenju sobne biljke ili sporom napredovanju može doprineti premalo zalivanja, ili pak previše, nedovoljno svetlosti, promaja, previše toplote, neodgovarajuća prihrana i drugi faktori u zavisnosti od vrste.

Na sreću, postoji jednostavan trik koji su otkrile ljubiteljke cveća, a omogućava da se biljka brzo oporavi. Čudotvorni rastvor koji nazivaju infuzijom, jer se biljke uz njega oporavljaju odličan je i za negu cveća u vazi. Ako vaše sobno cveće ne napreduje, ili mu se lišće suši, požutelo je, opada, primenite ovaj recept od koga će odmah živnuti.

cveće

Shutterstock

 

Trik je u aspirinu koji sigurno imate u kući. Aspirin može da poboljša rast biljaka i pomogne im da se oporave. Ključ je u salicilnoj kiselini, jednom od sastojaka aspirina, koji to omogućava. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u saksijama u kući i na terasi.

Stavite jednu tabletu aspirina u 100 ml destilovane vode. Izmrvite tabletu i mešajte sve dok se ne ustopi. Ovom mešavinom zalijte i prskajte biljke jednom nedeljno za najbolje rezultate. Poboljšaće razvoj korena, omogućava cveću da bude raskošnije, sprečava pojavu gljivica, a produžiće vek trajanja i cveću u vazi.

Read More