Kada ovo prihvatite, veza će vam načisto procvetati! 3 stvari koje treba da znate o muškarcima i njihovim osećanjima

Momci imaju lošu reputaciju kada su u pitanju osećanja. Neki idu toliko daleko da veruju da muškarci čak i nemaju osećanja, da ne žele da dele svoje emocije, ali ni da ne žele da slušaju.

I to, naravno, ne može da bude dalje od istine.

Prema pisanju “Your Tango”, kada su u pitanju muškarci i osećanja, možete da iskoristite sledeća saznanja kako bi izgradili čvrst temelj za sigurnu i trajnu vezu. Evo kako muškarci osećaju emocije.

1. Mnogi muškarci se ne osećaju kao vi

Mnogo bola i frustracije koje nastaju u vezi rezultat su razmišljanja da muškarci funkcionišu kao i žene kada su u pitanju osećanja. Međutim, ono što je istina jeste da muškarci mnogo teže rukuju osećanjima. Oni nisu naučeni kako da budu dobri u tome. Takođe nemaju isti sistem emocionalne podrške koji imaju mnoge žene, što objašnjava zašto muškarci beže u posao, sport i gledanje televizije.

Ako možete da razumete ovo i naučite da radite sa time umesto protiv toga, već dobijate ogromnu prednost kada su u pitanju muškarci i veze. Još jedna stvar koju treba zapamtiti je da muškarci prirodno žele da poprave stvari. I da ostaju veoma frustrirani kada to ne mogu.

2. On oseća pritisak da popravi to kako se vi osećate

Naravno, želite da muškarac prizna i zadovolji vaša osećanja i želje. Njegov zadatak u vezi je da bude dobar partner, da brine o vama, da sluša, da bude odličan ljubavnik, da se poveže, da bude odan i da deli.

Ali, kada zahtevate da on zadovolji vaše emocionalne potrebe, jer se oslanjate na njega iz svojih strahova, frustracija i neizvesnosti – oboje ćete ostati razočarani.

Nijedna veza ne može da zadovoljiti sve vaše emocionalne potrebe. Odnosi bi trebalo da budu usmereni na rast, a ne na zavisnost od nekog drugog, koji ispunjava vaše emocionalne potrebe u bilo kom trenutku.

3. Treba mu da preuzmete vođstvo u pozitivnoj komunikaciji

Sada kada znate da ste mnogo veštiji da osećate i da delite ta osećanja, iskoristite to znanje da stvorite okruženje podrške za dobru komunikaciju sa svojim muškarcem. Kako?

Prvo, uvek pokušajte da pođete od “mesta” saosećanja i razumevanja. Iako može da deluje teško, razmislite o tome, jer samo tako dobijate ono što dajete. Sa muškarcem ćete napredovati u komunikaciji i razmeni osećanja kada svojim interakcijama s njim pristupite na ovaj način. Shvatite da on ne opaža osećanja i da ne komunicira na način na koji vi to činite.

Umesto da pristupite razgovoru misleći da je nešto uradio namerno ili da je neosetljiv, prebacite svoj fokus na to da mu je potrebna pomoć da razume odakle vi polazite. A zatim iskomunicirajte to.

Umesto da kažete: “Dosta mi je što nikada ne želiš da se družiš sa mojim prijateljima”, pokušajte sa pozitivnim pristupom poput: “Znaš da želim da se oboje osećamo srećno u ovoj vezi, i uvek želim da budem iskrena sa tobom. Primećujem da ne radimo mnogo stvari sa mojim prijateljima, a ja bih volela da te oni bolje upoznaju”. Kada razgovarate sa čovekom sa ovakvim pozitivnim stavom, naterate ga da vidi da ne želite da se svađate, već da želite da ispravite stvari.

Da bi veza funkcionisala, morate da shvatite da vaš partner često ne percipira emocije na isti način kao i vi kada je u pitanju povezivanje na emocionalnom nivou. Ali kada preuzmete odgovornost za svoja osećanja i podelite ih sa njim na pozitivan način, on će videti da ste sposobna, kompetentna žena koja radi za vezu, onakva žena koju želi da ima pored sebe.

Read More