Cene otišle u nebesa: Noć 80.000 dinara na Terazijama, a ovo je podiglo cenu

Cene za noćenje idu i preko 80.000 dinara, a samo dan nakon koncerata (24. i 25. maja) najam apartmana jedva da je 5.000 dinara, navodi Telegraf.rs.

Naime, na ovo su već počeli da ukazuju mnogi korisnici društvenih mreža. Recimo, noćenje u apartmanu na Zvezdari je 45.000 dinara, na Voždovcu 15.000 više, dok je na Starom gradu 70.000 dinara.

Recimo, na Terazijama je 77.000 dinara, a zanimljivo je da je samo dan nakon koncerta isti apartman 4.600 dinara.

Dokle seže pohlepa pojedinih stanodavaca najbolje se oslikava u komentaru jednog mladića na društvenoj mreži Reddit, koji je podelio sa ostalim korisnicima da ga je vlasnik zamolio da otkaže svoj najam, a da kao izgovor pošalje Booking-u da se “stan zapalio”. Samo da bi mogao da ga izda po višoj ceni.

“Ovo se nikada nije dešavalo, šta se dešava u Beogradu poslednjih godina zaprepašćuje sve one koji žive ovde i moraju da rentiraju, a kamoli one koji su rođeni u ovom gradu. Jako mi je žao svakog ko dolazi na koncert, a nije iz Beograda i mora da ostane noć”, stoji u jednom od komentara.

Kako da “dolijate” pohlepnim stanodavcima?

Ko kaže da apartman morate da iznajmite baš u Beogradu? Recimo, cena noćenja u Novom Sadu je do 5.000 dinara, a vozom možete stići za pola sata do Novog Beograda.

Jedina mana je što je prvi jutarnji polazak u 5.19 časova. Ipak, ako dolazite kolima, onda taj problem nemate.

Takođe, ljubitelji nemačkog benda koji dolaze sami na koncert, već se dogovaraju da pronađu cimere sa kojima bi podelili “pohlepnu” sumu, pa možda i to nije loša opcija.

Read More