Bibi i Nenadu je POTREBNA POMOĆ: Žive na ivici egzistencije, u kući BEZ VODE koja se raspada; nikada nisu čuli radio ni gledali televiziju (VIDEO)

Oboje su zašli u sedmu deceniju života, a kući nema vode, nema kupatila, dok radio i televizor ne znaju kako izgleda. Nenad od nadnice kupi nešto za jelo, mada su više gladni nego siti. 

Komšije pomažu koliko mogu, ali bi im pomoć dobrih ljudi i te kako dobro došla. 

Njihova komšinica, Dragana Ivanjac, opisala je stanje u kojem se nalaze:

– Užasno, ne znam kako da se izrazim kako je to bedan život. Niti da se operu, niti da skuvaju, niti da jedu, šporet neki stari unutra… kreveti, patos – ništa. Tu je život nikakav, samo što moraju, nemaju gde na drugo mesto. 

Biba donosi vodu sa udaljenog potoka, za piće, kuvanje, umivanje, pošto u kući nemaju priključenu vodu. Ponekad, ukoliko ima, skuva krompir, a od struje koriste samo dve sijalice, jednu ispred i jednu u samoj kući. 

– Ovo je jedinstveni slučaj, rekao bih u Srbiji, zamislite da jedna osoba sa 74 godine nikada nije videla televizor, nikada nije čula radio – rekao je između ostalog njihov komšija Ratomir Ristić.

Iako su pojedinci pokušali da im pomognu obrativši se centru za socijalni rad, nisu imali uspeha:

– Ja sam išla u centar za socijalni rad i ispričala im situaciju u kakvoj oni žive. Međutim, oni su rekli da oni nemaju pravo na to – kaže Nada Gajić, iz agencije za besplatnu pravnu pomoć.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete porodici Mijailović, to možete učiniti preko njihove pravne zastupnice, Nade Gajić, koju možete kontaktirati na broj telefona 064/8699850.

Celu priču o Bibi i Nenadu, pogledajte u snimku:

Read More