Ako želite da upoznate partnera za ceo život, OVO SU BOJE koje treba da nosite na DEJTU! A ako želite da dobijete posao – ovakva kombinacija je idealna! (VIDEO)

Ovom temom bavili smo se u emisiji “150 minuta” u razgovoru sa stručnjakom za neverbalnu komunikaciju Markom Burazorom.

“Svaka boja nosi neku svoju poruku. I psiholozi su do te mere izučili svaku nijansu boje koja nosi poruku. Plava boja je boja pozitivnosti, mira, inteligencije, lojalnosti, i ta boja se koristi u poslovnom svetu. Nosi je policija, u banci je takođe možemo videti…”, objašnjava Marko Burazor.

Teget se savetuje za poslovne sastanke i izlaske uveče, a bela boja univerzalno u svim delovima sveta asocira na nevinost, čistoću i pozitivnost.

Jedna od najomiljenijih boja za svaku priliku je ljubičasta. Kako objašnjava stručnjak za neverbalnu komunikaciju – ljubičasta označava kreativnost, ona nas smiruje, podiže raspoloženje i koriste je luksuzni brendovi, jer asocira na nešto skupo.

Boja koja se nikako ne preporučuje je žuta. Njena glavna poruka je da privuče pažnju.

Marko je u prilogu u nastavku dao savete kako se obući za dejt u zavisnosti od poruke koju želimo da pošaljemo drugoj strani, koje boje treba izbegavati na ljubavnom sastanku, i  kako se obući ako idemo na razgovor za posao:

Read More