Zabavno ili šokantno? Ova kolekcija je ceo svet digla na NOGE, mnogi su oduševljeni, a mnogi tvrde da je bizarno

Manekenke na reviji Viktor & Rolf nisu nosile svoje haljine na tipičan način, već naopačke, vertikalno ili daleko od tela.

Svakog dana na Nedelji mode u Parizu imamo priliku da vidimo spektakularne revije na kojima vrhunski dizajneri predstavljaju svoju viziju za proleće i leto 2023.

Ali kad na scenu stupi holandski duo Viktor&Rolf, poznavaoci mode obično očekuju i dozu humora, ali i pomerenosti i otkačenosti.

Tako su pre četiri godine promovisali haljine sa natpisima, među kojima su se isticali oni poput “Izvini što kasnim, nisam htela da dođem”. A za novu sezonu pripremili su netipičan pristup večernjim haljinama.

Na reviji je prikayano 18 veličanstvenih haljina, ali ih manekenke nisu nosile na tradicionalan način.

Tako su neke bile potpuno naopačke tako da se glava modela ne vidi, neke su bile nagnute ili pomerene nekoliko centimetara od tela, dok su neke bile vertikalne u odnosu na telo modela. Kako piše  WWD, Viktor Horsting i Rolf Snoren igli i koncu dodali su 3D print, kako bi realizovali ideje i skice.

Ispod slojeva i slojeva tila i šifona vidi se i njihovo vladanje tehnikom – koristili su tehnike klasične mode, sračunali kako da precizno usklade haljine kako bi bile kakve su zamišljale, kvalitetne i nosive na sebi. manekenke, kako ne bi mogli nesmetano da izađu na pistu.


Read More