Uporno je pozivao na sastanak, a ona ga je odbijala: Na kraju je odlučio da je tuži zbog "narušenog ugleda"

U prvoj tužbi, Kaušigan traži 2,3 miliona dolara odštete zbog navodne „oštećenja njegove reputacije, traume i depresije izazvane njenim odbijanjem“.

Nakon što je nekoliko puta tražio da izađu zajedno, a ona ga je svaki put odbijala, muškarac iz Singapura je zapretio da će je tužiti jer mu je, kaže, „ukaljala reputaciju“. Pošto je, na njegovo insistiranje, žena pristala da sa njim ide na psihološko savetovanje, on je tužbu stavio na čekanje na godinu i po – koliko su bili kod psihologa. Naime, 2016. godine Nora Tan je upoznala direktora kompanije za dronove D1 Racing K. Kaušigana, koji je ubrzo počeo da je poziva na sastanke, a nakon što ga je ona svaki put odbijala i prekidala kontakt sa njim, on je  podneo dve tužbe, piše Straits Times.

Jedna tužba je podneta višem sudu u kojoj Kaušigan traži 2,3 miliona dolara odštete od Nore zbog navodnog “oštećenja njegove reputacije, traume i depresije izazvane njenim odbijanjem”. On je podneo drugu tužbu Prekršajnom sudu nakon psihološkog savetovanja, tražeći 16.700 dolara odštete zbog “kršenja sporazuma o poboljšanju njihovog odnosa sa psihologom”.

Sud je razmotrio tužbe  i presudio da su njih dvoje prijatelji nakon što su se upoznali 2016. godine, ali je njihovo prijateljstvo prekinuto 2020. jer su postojala „različita tumačenja njihove veze“; za koje je Kaušigan očigledno smatrao da je romantične prirode. Iako je Nora verovala da su oni samo prijatelji, Kaušigan ju je smatrao svojim „najbližim prijateljem“ i bio je užasnut kada je osetila potrebu da prestane da ga viđa i počela da ga ohrabruje da „veruje sebi“. To ga je navelo da ženi pošalje pismo tražeći od nje novčanu nadoknadu “za nemar i nanošenje emocionalnog bola”, a usledila je i prva tužba protiv nje.

U aprilu prošle godine ona je odgovorila protivtužbom za uznemiravanje, a prestala je i da ide na zajedničko psihološko savetovalište. Ipak, Kaušigan je nastavio da je kontaktira sve dok ga nije konačno potpuno blokirala 19. maja. U presudi suda objavljenoj prošle nedelje navodi se da je Nora posle godina izražavanja nezadovoljstva njegovim ponašanjem konačno odlučila da se suprotstavi Kaušiganovim pretnjama, odlučna da ne popusti, a konačna presuda Višeg suda u Singapuru zakazana je za 9. februar.

Read More