Preminula je Nataša, naša "Naj mama": Iza sebe je ostavila sedmoro dece, nikada se nije požalila, a vodila je najtežu bitku

Nataša Gasenberger, koju smo pre manje od dva meseca upoznali kao učesnicu serijala “Naj mama” preminula je nakon teže bolesti.

Preminula je Nataša, naša

Naj Žena/Aleksandar Nalbantijan

Nataša je u okviru serijala predstavljena kao mama sedmoro dece, a njena priča izazvala je veliko interesovanje. Interesantno je da se Nataša nijednom u toku snimanja serijala, a ni nakon toga nije požalila. Želela je da je pamtimo kao hrabru, nasmejanu, istrajnu i jaku, pravu “Naj mamu”…

Došli smo da snimamo Natašu Gasenberger, mamu sedmoro dece… Ne bih bila iskrena kad bih rekla da mi je to bila najinspirativnija priča ikada, ali kako smo zakoračili u to dvorište Nataša me je kupila osmehom, srdačnošću i energijom koju sam odmah osetila. U Opovu je tog dana grejalo sunce, Nataša nas je gostila, devojčice su se smejale, a mačke trčkarale po dvorištu… 

Ko bi uopšte pomislio da se iza te tople ljudske priče koju nam je Nataša predočila, upoznajući nas smireno i diplomatski sa dinamikom života sa kojom se susreću mnogočlane porodice u Srbiji, krila jedna mnogo teža priča i borba. Ona, koju Nataša nije htela da podeli sa nama… Ni glas joj nije zadrhtao, niti joj je suza kliznula. Samo se nasmejala kada sam joj pružila ruku, zagrlila je i rekla joj da će mi možda biti potrebno da se konsultujemo oko materijala koji smo snimili. 

“Idem na neku operaciju”, rekla je,”Ali to ćemo brzo, javi se šta god ti zatreba”.

Pozvala sam Natašu desetak dana nakon snimanja, već je bilo neophodno da montiramo materijal za emisuju. Javila mi se, i tada je teško pričala, ali dobro se sećam da mi je obećala da će joj biti bolje. Na moje pitanje kako je, odgovarala je da je sve dobro… Ne znam da li sam tada bila glupa, budala ili optimista, ali nijednog trenutka mi nije prošlo kroz glavu nešto loše. “Rutinska operacija”, pomislih nakon našeg razgovora, “Kad joj bude bolje, posetiću je na Zvezdari”, obećala sam.

Božić i lepe vesti za Natašu

Nekoliko dana pre praznika, imala sam čast i zadovoljstvo da Natašu obavestim da će dobiti određeni novčani iznos od pevačice Tee Tairović. Iako Natašina porodica nije iziskivala nikakvu novčanu pomoć, a ona je i sama bila vredna žena, koja je svojoj deci obezbedila sve što je mogla, nekako mi se tih dana činilo kao lepo i pravično. Ni tada nisam slutila da nešto nije kako treba, a ona je ekipu dočekala ponovo srdačno, kako i dolikuje…Sa osmehom i štrudlom. Činilo se da joj je srce puno, a i nama jer su se i deca obradovala, a kuća je ponovo odzvanjala smehom. 

Nije bilo vremena

“Izvini Nataša što nisam sa vama”, prosledila sam joj poruku, a ona je meni odgovorila: “Videćemo se , ima vremena”. Ustuknula sam pred tom porukom pre dva dana, dopuštajući da me potpuno slomi. Grcala sam u prodavnici, oplakujuću i one koje nisam dovoljno oplakala… Da li smo zaista opijeni idejom da za sve ima vremena ili se samo tešimo, gurajući dan za danom, odbacujući sve ono što smo planirali, ostavljajući za neki drugi dan, za neki drugi život?

“Decu treba voleti, razumeti, naći im se u dobru i u zlu”, govorila je Nataša

Zadnji put kad smo se čule, Nataša je rekla da mora da ide na “neka zračenja”. Glas joj se promenio, teško je pričala, ali čini mi se da nikakve tuge ili samosažaljenja nije bilo. Da pitanje nije bilo intimno, nikada to ne bi ni pomenula. Bilo je to pre 15 dana.

Nismo se više čule, a ja sam svakodnevno želela da joj pošaljem poruku. Želela sam da pitam kako je? Želela sam da znam zašto nije pomenula… Zašto nam nije rekla? Ali nisam, nikada nisam poslala tu poruku. Nasela sam, mislila sam da ima vremena…

Nataša nas je napustila u 52. godini ostavljajući iza sebe najveće blago, sedmoro dece kojima je podarila ceo svoj život. Nataša se borila sa rakom grla, ali o tome nijednog trenutka nije želela da govori. Ceo intervju sa Natašom možete pročitati OVDE.

Read More