Veza duše i tijela: Bol u leđima – loše finansijsko stanje, upaljeno grlo – razočarenje!

Veza duše i tijela: Bol u leđima – loše finansijsko stanje, upaljeno grlo – razočarenje!

Posted by: Aura Redakcija

in PSIHOLOGIJA, SIGNALI TIJELA

Nije nikakvo iznenađenje što se neke duševne tegobe manifestuju kroz fizičke bolove

Savremena medicina aktivno proučava ovu činjenicu, a do sada su mnoga istraživanja dokazala da su bolovi popot migrene, bolova u leđima ili ramenima, pa čak i gubitak želje za seksom u direktnoj vezi sa emocijama poput tuge i razočarenja.

Na ove emocionalne probleme mogu da ukažu bolovi

Glavobolja i migrena

Um koji je ispunjen negativnim mislima ili onima koje vas uznemiruju može da izazove pojavu glavobolje. Pokušajte da razbistrite misli i ne brinete previše. Ljekari preporučuju redovno praktikovanje meditacije.

Bol u vratu

Nepetost izaziva bolove u vratu. Tvrdoglavost i nemogućnost da oprostite nekome mogu da budu okidači ovih bolova.

Bol u ramenima

Ukoliko ste preuzeli previše dužnosti i obaveza sa kojima ne možete da se nosite, mogu se javiti ovi bolovi. Postavite granice sebi i ne dozvolite da ljudi očekuju da uvijek ipunjavate njihove želje.

Bol u gornjem dijelu leđa

Ovaj bol je uzrokovan usamljenošću i osjećajem odbacivanja. Želite da volite i budete voljeni, ali nešto ometa vašu komunikaciju sa drugim ljudima i to vas čini introvertnim, ponekad čak i agresivnim. Pokušajte da otvorite svoje srce i stvorite iskren, topao odnos sa ljudima koji vas okružuju.

Bol u donjem dijelu leđa

Bol u ovoj oblasti nastaje zbog finansijskih problema ili problema na poslu. Ovo može da ukazuje na potrebu promjene na profesionalnom polju.

Bol u laktovima i koljenima

Ovi dijelovi tijela su povezani sa nespremnošću čovjeka za životne promjene. Bol u laktovima i koljenima ukazuje na nesposobnost prilagođavanja. Morate naučiti da pravite kompromise i da budete fleksibilni. Prilagođavanje novim uslovima je znak inteligencije.

Upaljeno grlo

Ako ne postoji logično objašnjenje za otečeno grlo poput prehlade ili alergije, razlog se možda krije u osjećaju gorčine i razočaranja. Pokušajte da budete zahvalniji. Neprijatne emocije mogu da upropaste cijeli život.

Iako razlog svih navedenih bolova može da leži u emocionalnim tegobama, prije svega posjetite ljekara.

Broj pregleda:
54

Komentari

komentara

2019-10-03
Aura RedakcijaOriginal Article