Vredi probati – Mumio tablete protiv celulita

Vredi probati – Mumio tablete protiv celulita

Autor: plavsic

Da li ste čuli za mumie? A da li ste čuli za mumio tablete protiv celulita? Koje su sve prednosti i kako možete da koristite mumio za celulit, u daljem tekstu slede odgovori.

Da li ste vi jedna od onih osoba koja je probala baš sve, ali baš sve protiv celulita. Promenili ste ishranu, pijete i više od dve litre vode na dan, iako nikada niste bili sportski tip, sada ste postali redovni na treningu u teretani.

Probali ste i masaže, razne tretmane kod kuće, ali vam se čini da je celulit toliko uporan, da stičete utisak da je mnogo jak protivnik za vas.

Toliko puta smo pisali o celulitu, i sigurni smo da već znate kako i zašto nastaje. Celulit nema veze sa vašim godinama, nema veze sa kilogramima, čak i najzgodnije devojke sklone su ovim naslagama po svojim nogama, čak i devojke koje se profesionalno bave sportom mogu imati celulit.

Celuleks anticelulit gel

Čini se da je najzaslužnija pogrešna ishrana. A ako budete istrajne i uspete da se kontrolišete svaki put kada se ispred vas nalazi komad vaše omiljene torte, odolevate gaziranim napitcima, masnoj hrani itd. postoje šanse da se ova neugledna narandžina kora smanji na vašem telu.

Uvek je dobro osim ishrane, imati i dodatnu negu, poput krema koje za cilj imaju podsticanje cirkulacije, kako bi se ubrzao proces izbacivanja toksina oz organizma.

Od mnogih stvari koje se preporučuju za celulit spominju se i mumio tablete za celulit.

Drevni lekari su verovali da je mumio eliksir besmrtnosti, dok ga u današnje vreme mnogi Rusi drže kao lek u frižideru.

Ovo je odličan način da se rešite celulita prirodnim putem.

Ipak, dobro je znati da pored njega postoje i drugi podjednako prirodni i efikasni načini sa razbijanje celulita. Jeca je oduševljena metodom koju je ona probala. Njene upadljive grudve celulita su se jednostavno istopile. Možete isprobati i njen trik, a o čemu se radi, videćete na ovom linku: https://minutzamene.com/moze-li-se-celulit-zaista-pobediti/

Šta je tačno mumio, kako se koristi i na koji način se mogu upotrebiti mumio tablete za celulit, sledi u nastavku teksta.

Šta je ustvari mumie?

Danas, za mumie postoji bezbroj poetskih naziva i prepričava se bezbroj legendi o čudesnom dejstvu ovog planinskog balzama. Za razliku od drevnih lekara, savremenici su skeptični da li se može smatrati eliskirom, ali ipak priznaju da je mumio jedan od najefikasnijih prirodnih lekova za mnoge bolesti.

Takođe, danas postoje razna tumačenja i mišljenja o poreklu, o njegovom dejstvu, o forumili i kontraidikacijama.

Istina je da je mumio poznat čovečanstvu već hiljadama godina. Od Aristotela, za koga se veuje da je lek preporučivao svojim pacijentima sa oštećenim sluhom, do Egipćana, pa do srednjeg veka, kada je mumio koštao tri puta više od zlata.

Mumio nema kontraidikacija, ali je ipak zabranjen pacijentima sa onkološkim oboljenjima. Lekari takođe ne preporučuju ovo sredstvo trudnicama, starijim osobama i deci. Važno je napomenuti da mumio ne sme da se uzima sa alkoholom.

Kako ćete prepoznati pravi mumie?

Postoje nekoliko načina uz pomoć kojih možete da se uverite u to da li je reč o pravom mumie. Prvi način je da uzmete mali komad mumie u ruku. Ukoliko se ne topi i dalje ostaje tvrd, znači da nije pravi – u pitanju je falsifikat.

Dalje, možete mumie staviti u vodu . Ukoliko je pravi rastvara se bez taloga i ima boju crne kafe. Nakon toga dodajte soda bikarbonu. Pravi mumio će ostati braon, dok će falsifikat da promeni boju

Za šta se koristi mumio?

Može se koristiti protiv dijabetisa, reume, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu. Osim toga ima i koristi kod:

 • Ubrzava process regeneracije tkiva
 • Poseduje protivupalno i umereno baktericidno dejstvo
 • Normalizuje razmenu minerala
 • Jača zaštitne snage organizma
 • Prleoma i povrede
 • Kožniih oboljenja
 • Opekotina
 • oboljenja nervnog sistema
 • upale i alergijska oboljenja
 • ženske bolesti
 • kardiovaskularna oboljenja
 • oboljenja krvi
 • nedostatak snage, umor, stres
 • trovanje biljnim i životinjskim otrovima

Najveći broj ljudi koji koriste altajske mumie tablete koristi ih za zaštitu zdravlja i poboljšanje imuniteta. Uglavom se pije pre jela tri puta dnevno. Mogu se i rastvoriti u vodi i da se piju kao napitak.

Većina žena ih koristi u borbi protiv celulita, a kako to čine, sledi u nastavku teksta.

Mumie tablete protiv celulita – prednosti

Mumie je ustvari prirodna smola koja se skuplja iz pukotina u pećinama. Uglavnom se radi o teško pristupačnih planinskim predelima u oblasti Pamira, Altaja i Himalaja, na visinama preko 2500m.

U periodu leta, dok su visoke temperature „cedi“ se iz stena u vidu smole. Često nosi naziv crni vosak, kameni vosak ili planinske suze. Crne je boje i rastvorljiv u vodi.

Predstavlja jako složen kompleks prirodnih supstanci kao što su aminokiseline, minerali, vitamini, kao i niz mikro i makro elemenata u organskom obliku koji ljudski organizam može u potpunosti da iskoristi.

Najzastupljeniji elementi u mumiu su: Ca, magnezijum, Al, gvozdje, Mn, Se,Cink Co, P, Cr, Ni, B i ostali minerali u tragovima. Vitamini: A, C, E, B1, B6, B12, P i ostala jedinjenja: alkaloidi , aminokiseline, fosfolipidi, steroidi i steroli, kompleksi polifenola i eterična ulja.

Svoju efikasnost tablete su dokazale i kod celulita. Tablete se u tom slučaju ne koriste same, već u kombinaciji sa drugim sastojcima kako bi se dobila moćna krema protiv celulita.

Mnoge dame koje su probale da koriste mumio tablete za celulit, bile su oduševljene rezultatima. Osim celulita, tablete svoju efikasnost dokazuju i kod upornih strija, koje mogu da se pojave bilo gde na telu.

Za razliku od Apuretin tableta, koje se piju, kako bi se izbacio višak vode iz organizma i eliminisao vodeni celulit, mumie tablete protiv celulita koristite za spoljnu upotrebu.

Pročitajte više o Apuretinu

mumie krema za celulit

Zbog čega baš mumio tablete za celulit?

Zato što mumio veoma efikasno zateže kožu, u isto vreme povećava njenu elastičnost, čineći je mekom i svilenkastom. Osim celulita, kao što smo spomenuli odlične rezultate pruža i kod strija.

U borbi protiv celulita veoma su efikasna i eterična citrusova ulja koja se mešaju sa tabletama. Može se reći da je to prava namena ovih ulja.

Nakon redovno primene ove kreme, primetićete upravo ono što i jeste dejstvo mumia tableta za celulit, a to je glatka, nežna i zategnuta kože, bez neravnina i pomorandžine kore.

Ukoliko i vi želite da isporbate moć mumia i da se uverite u njegovo dejstvo protiv celulita možete kupiti ili sami napraviti kremu. U nastavku sledi detaljno objašnjenje kako ćete kremu i napraviti.

Domaća krema protiv celulita sa mumie tabletama

Ukoliko ste se oldučili za jedan ovakav poduhvat kod kuće, osim neophodnih sastojaka, biće vam potrebno nekoliko minuta u toku dana i dobra volja. Brzo se sprema i odmah nakon pripreme može da se koristi.

Sastojci potrebni za kremu su:

 • 100 ml bilo koje dečije kreme
 • 5 do 6 tableta mumio tableta
 • 20 kapi eteričnog ulja pomorandže
 • 3-5 kapi eteričnog ulja cimeta.

Za pripremu domaće kreme protiv celulita, najbolje je da se koristi dečija krema, jer ne sadrži nikakve štetne dodatke, a ima idealan sastav vlage i masnoće.

Što se tiče ulja, sami možete da odaberete koje ćete ulje da koristite, da li će to biti ulje pomorandže, limuna ili limete zavsisi od vašeg senzibiliteta, koji miris volite.

Upravo se preporučuju ulja citrusa, jer hrane i zatežu kožu važnim materijama. S druge strane, ulje cimeta, poseduje prijatnu aromu, a osim toga, cimet se smatra veoma korisnim u borbi sa pomorandžinom korom. U kombinaciji sa citrusovim uljima daje odlične rezultate.

Evo kako se cimet bori protiv celulita!

Priprema kreme je na sledeći način:

U manju teglicu (ali ne manju od 150 ml) stavite dečiju kremu. Prethodno dobro usitnite mumio tablete, i kada ste dobili prah dodajte u kremu i promešajte. Na kraju se dodaje 20 kapi pomorandžinog (ili drugog ulja koji ste izabrali) i ne više od 5 kapi ulja cimeta.

Kada se svi sastojci nalaze u tegli, dobro ih promešajte. Teglu poklopite i ostavite da odstoji do 10 sati. Nakon ovog vremena, promešajte ponovo. Sada je vaša domaća krema protiv celulita gotova i spremna je za upotrebu. Posle svake upotrebe kreme, teglu dobro zatvorite i sačuvajte za naredno korišćenje.

Domaća krema protiv celulita od mumio tableta, spremljena po ovom receptu, pokazaće prve rezultate veoma brzo.

Osim ovoga, postoje i druge sjajne kreme protiv celulita.

Kako ćete koristiti mumie tablete za celulit?

Za najbrže i najbolje rezultate, kremu je potrebno da trljate svaki dan na svim onim problematičnim delovima tela, snažnim pokretima ruku. Neka to bude u isto vreme neki vid anticelulit masaže, koja će trajati od 10 do 15 minuta.

Masaža u isto vreme podstiče cirkulaciju, što je posebno važno na svim onim mestima gde se celulit nalazi na telu. Posle nanošenja kreme sačekajte da je koža dobro upije. Tek onda se obucite, jer nekada mogu i da ostanu fleke, ali bez brige jer se lako i peru.

Najbolje je da kremu koristite i ujutru i uveče, ukoliko želite brze rezultate. Na ovakav način, prve rezultate možete da očekujte već posle dvadesetak dana.

Ovako spremljena krema(ukoliko je budete koristili svaki dan) trajaće vam tri nedelje,a posle tog vremena napravite drugu meru.

Gotova mumie krema za celulit

Osim tableta koje se najčešće koriste, možete kupiti i koristiti mumie gotovu kremu. Uglavnom se koristi za regeneraciju i bolji izgled kože i nije striktno namenjena celulitu.

Mumie krema je regenerativna krema i bogata je vitaminima A, B i E, mineralima, oligoelementima i esecnijalnim aminokiselinama.

Prednost je što se može koristiti kod svih tipova koža. Za najbolje rezultate koristite je 1 do 2 puta dnevno. Ona se lako upija, pri čemu ne ostavlja mastan trag.

Čuvajte kremu na tamnom i suvom mestu, van domašaja dece .Krema se na tržištu prodaje u pakovanju od 50 gr.

domaća mumie krema za celulit

Gde kupiti mumio tablete protiv celulita?

Mumio tablete možete kupiti u apotekama. U pakovanju se nalazi uglavnom 20 tableta. U nekim pakovanjima se može naći i do 60 tableta. Neželjeni efekti i kontradiikacije ne postoje. Jedna tableta sadrzi 200 gr očišćenog mumie.

Kutiju čuvajte na tamnom i suvom mestu, na sobnoj temperaturi.

Ne postoje posebne tablete za celulit i neke koje su za druge namene. Mumie su mumie, i to tražite, a onda ih vi kasnije namenite za borbu protiv celulita kod kuće.

Mumie tablete cena

U srednjem veku mumie se mogao nabaviti samo preko manastira. Tada je 1 gr koštao 1g zlata.

Ukoliko želite da iskoristite mumio tablete za celulit, možete ih naći u apotekama, a cena im je od 900,00 dinara do 1200,00 dinara za jedno pakovanje.

U jednom pakovanju se nalazi 20 tableta što vam može poslužiti za više krema i tretmana koje ćete iskoristiti za celulit.

Ukoliko želite da kupite mumio kremu, pakovanje od 50gr košta 1200,00 dinara.

Šta kažu iskustva?

Celuleks gel protiv celulita

Na ženskim forumima mogu da se nađu iskustva drugih devojaka koje smu imale problema sa celulitom, pa su između ostalog probale i mumio tablete za celulit.

Ljilja je pisala o tome na popularnom forumu, a mi iskustvo prenosimo u celosti. Ja sam bila od onih žena koja više nije znala šta da proba i kako da se jednom i zauvek rešim celulita. Drugarica je čula za mumio tablete i probala je sama da napravi kremu. Ubrzo sam i ja isto uradila. Otišla sam i kupila pakovanje i nestrpljivo isprobala kremu koju sam sama napravila.

Korsitila sam i ujutru i uveče. Zaista sam rešila da budem disciplinovana. Moram da priznam da sam primetila razliku, ali ona je bila minimalna ili su možda moja očekivanja bila prevelika.

Koristila sam samo jednom, ta krema mi je trajala oko dve nedelje, ali posle toga sam odustala. Mislim da rezultati ove krema najviše zavise od toga koliko zapravo imate celulita. Možda onim ženama kojima se tek pojavio, bude više od koristi.

Dragana je napisala sledeće Ja sam čula za mumio tablete za celulit, ali ja nisam želela da menjam svoju kremu ni za jednu drugu. Meni je moja krema koju koristim mesecima jako brzo pružila rezultate i nisam htela da eksperimentišem dalje. Krema koju ja koristim je takođe prirodna, sadrži samo sastojke iz prirode tako da ne vidim razloga zašto bi je menjala.

Drage dame, ukoliko želite da isprobate i još jedan tretman protiv celulita, onda su mumio tablete za vas. Kao što vidite brzo se krema priprema, a rezultati su odlični.

Ocena čitalaca0/5

POVEZANI ČLANCI

100 % najbolje za vodeni celulit

Lepota

Autor: plavsic

4 načina da upotrebite bršljan protiv celulita

Lepota

Autor: Minut za MENE

7 najboljih krema protiv celulita

Lepota

Autor: Blaženka Vesić

Anticelulit dijeta i…čudo se dogodilo!

Mršavljenje

Autor: Ivana Simić Apostolou

Anticelulit gel, zašto je tako moćan?

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Borba protiv celulita kod kuće uz lake trikove!

Lepota

Autor: plavsic

Čaj od koprive za celulit


Lepota

Autor: plavsic

Čajevi vam pomažu u borbi protiv celulita


Lepota

Autor: Marija Bogičević

Četka za celulit i zašto treba probati suvo četkanje kože


Lepota

Autor: Strainovic

Da li je liposukcija pravo rešenje za neželjene masne naslage i celulit?


Lepota

Autor: Ivana GvozdenovićOriginal Article