Vremešni Britanac šokirao policajce: Već 70 godina vozim bez dozvole

semaforFoto: EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Policajci u Notingemu bili su šokirani kada im je jedan stariji gospodin, kog su zaustavili radi rutinske kontrole, rekao da već 70 godina vozi bez vozačke dozvole i osiguranja.

Kako prenosi Gardijan, ovaj vremešni Britanac nije imao dozvolu još od kada je sa 12 godina počeo da vozi i sve vreme je uspevao da izbegne da ga policija zaustavi.

Notingemski policajci kažu da su zaustavili čoveka, koji je vozio novu verziju popularnog mini morisa, prilikom rutinske provere na izlazu sa prakinga kod jednog supermarketa.

“Nismo mogli da poverujemo kada nam je vozač, rođen 1938, rekao da vozi bez dozvole i osiguranja još od kada je imao 12 godina (da DVANAEST, pa sami računajte) i da mu je nekako uspelo da ga policija nikada ne zaustavi”, napisali su saobraćajci na Fejsbuku.

Kako su naveli, on srećom nikada nije imao saobraćajnu nezgodu, niti je povredio nekoga ili izazvao štetu dok je vozio bez osiguranja.

Vožnja bez dozvole u Velikoj Britaniji donosi između tri i šest kaznenih poena, u zavisnosti od prirode prekršaja.

Ako osim dozvole vozač nema ni osiguranje, može da mu bude izrečena novčana kazna čiji iznos nije ograničen.

Takođe, policija ima ovlašćenje da zapleni vozila koja su učestvovala u saobraćaju a da nisu osigurana.

Pomalo fascinirani celim slučajem, policajci nisu precizirali kakvu bi kaznu vremešni prekršitelj mogao da dobije, ali su nagovestili da bi mogli da ga puste da se izvuče bez posledica.

Original Article