Vrsta hleba koju bi trebalo izbegavati

Youtube/Jelajelena Petrovic

Hleb nije najveći greh ako ste na dijeti, ali postoji vrsta koju bi trebalo izbegavati.

Mnogi vole da jedu hleb i u radnjama zaista možete da nađete mnogo vrsta ove namirnice, ali nisu sve jednako dobre za nas.

Ako se pitate da li je hleb zdrav, odgovor je – ponekad. On može da bude odličan izvor celovitih žitarica koje su bogate nutrijentima. Ipak, nije svaka vrsta hleba zdrava. Onaj koji je napravljen od belog brašna nema gotovo nikakvu nutritivnu vrednost i to je već dobro poznato.

Takođe, nije dobro kada peciva sadrže puno masti, kroasani mogu da budu prepuni maslaca ili ulja, a tako je i sa slatkim hlebovima. Nije dobro ni ako je hleb pun aditiva. Naravno, nije dobro ni ako ga jedete konstantno u većim količinama.

Najnezdraviji hleb

Prema mišljenju nutricionista, najnezdraviji hleb je onaj koji ima dugačak spisak sastojaka. Razmislite, kada kod kuće pravite sami hleb potrebno vam je svega nekoliko sastojaka – voda, brašno, kvasac i malo soli.

Kada kupujete hleb obratite pažnju na sastav, ako ima mnogo aditiva i sastojaka čija imena ne možete ni da pročitate, takav hleb zaobiđite. Osim toga, ne bi trebalo da kupujete ni hleb koji ne sadrži vlakna, jer su ona korisna.