Za lepši i sigurniji dom – led plafonjere i brave za vrata

Za lepši i sigurniji dom – led plafonjere i brave za vrata 1Foto: Promo/Depositphotos

Prva asocijacija na mesto u kome se živi, odnosno dom jeste to da se u njemu svaki čovek najlepše i najsigurnije oseća.

Podrazumeva se da svako unutar svog doma uređuje prostor prema svojim željama i mogućnostima, kao i da svako teži da vreme provodi u prijatnom ambijentu.

U današnje vreme baviti se uređenjem doma, čini se, nikad nije bilo lakše. Da se ne spominje to da više nije neophodno platiti nekoga da osmisli izgled svih prostorija u kući ili stanu, već su brojni saveti za uređivanje enterijera dostupni potpuno besplatno.

Tu se, naravno, misli na sve one trikove i ideje koji se nalaze na različitim internet stranicama, na društvenim mrežama, u štampanim ili onlajn izdanjima novina i magazina.

Osvetljenje prostora – bitan faktor u estetskom doživljaju prostora

Odavno je poznato da za lepo sređen prostor nije dovoljno samo da se kupi skupoceni nameštaj. Neretko se dešava da se pažnja u osmišljavanju enterijera usredsredi samo na pojedine komade nameštaja i određene detalje, a da se ne gleda to kao sve to ide jedno uz drugo.

Mnogima se čini da neki nameštaj ili ukrasni element bolje izgleda u tuđem nego u njihovom životnom prostoru. U tom slučaju, po sredi je upravo umeće kombinacije, koje podrazumeva uklapanje boja, dezena, materijala. I kao kruna svega toga – osvetljenje koje će učiniti dom efektnijim i još atraktivnijim. Da li će to biti lusteri, led plafonjere, stone ili podne lampe, sve zavisi od namene, same prostorije i ličnih afiniteta.

Led plafonjere – elegancija na malom prostoru

Kada je reč o dekorativnom osvetljenju, već dugo je tržište usredsređeno na led osvetljenje, gde dominiraju led plafonjere. Razlozi za to su, s jedne strane, to što je vrlo elegantno, a s druge strane to što je štedljivo, a pruža visok nivo osvetljenosti.

Prigodne su za svaki kutak gde je potrebno dobro osvetljenje, kao što su hodnik, kupatilo, radna soba, a različiti modeli omogućavaju da se led plafonjere savršeno uklapaju uz skoro svaki stil. Bilo kako bilo, danas se moderan prostor nikako ne može zamisliti upravo bez led rasvete.

Brave za vrata – da sve u domu bude i dobro obezbeđeno

U eri kada svi uređaji postaju pametni, modernizacija nije zaobišla ni ono što svakog čeka na ulazu u kuću ili stan – brave za vrata. Gotovo svaki čovek se bar jednom dnevno zapita „Da li sam zaključao vrata?“, s tim što se to danas više ne rešava povratkom kući i uveravanjem da ste zaključali vrata.

Brave za vrata nove generacije to rešavaju uz pomoć čovekovog najboljeg smart prijatelja – pametnog telefona, koji su povezani sa senzorom u bravi i obaveštavaju korisnika o tome da li su vrata pravilno zaključana.

Ukoliko je nekome sve ovo i dalje u domenu naučne fantastike, bilo zbog funkcionisanja ili debljine novčanika, činjenica je da je trenutni izbor veliki kada su brave za vrata u pitanju i da se može napraviti izbor koji će biti sklad finansijskih mogućnosti i nivoa željene bezbednosti.

Danas se prave sve komplikovaniji sistemi za otvaranje, tako da je i neželjenim posetiocima posao prilično otežan, a ukoliko se desi da se ključ izgubi, bravari koji rade non-stop uvek su u pripravnosti.

Original Article